Kesän suosikki: helppo jäälatte kauramaidolla

D8X_5522-3.jpg

*Ambassador-yhteistyö: Segafredo

 

Täytyy myöntää, etten ole varsinaisesti jääkahvien ylin ystävä. Ainakaan en aikaisemmin ollut. Meikäläisen jääkahvikokemukset rajoittuvat lähinnä överimakeisiin kermasuklaapläjäyksiin ja kitkeriin mustiin kahvijuomiin, joita tuli hörpittyä puoliväkisin Vietnamissa.

Viime viikolla päätin kuitenkin testata jääkahvin valmistusta kotioloissa, kun en millään raaskinut kaataa aamiaiselta ylijääneitä espressoja viemäristä. 

 

D8X_5593-2-side.jpg

 

Jäinen kauralatte

1 dl espressoa jäähdytettynä

n. 1,5 dl kauramaitoa

kourallinen jäitä

 

Täytin pitkän lasin jääpaloilla, kaadoin viilentyneen espresson perästä ja lisäsin vielä kauramaidon. Resepti toimii varmasti hyvin myös vahvan kahvin kanssa 🙂

Viileä kahvijuoma oli täydellinen hellepäivään. Kauramaidosta tuli sopivasti makeutta – en kaivannut juomaan edes sokeria!

 

 

xx Sara

6 Comments
  • Saranda
    Posted at 07:23h, 08 June

    Niin helpon kuuloinen! Miks oon kuvitellut että jääkahvit on jotenkin hankalempia?? Tästä tulee mun viikonloppukokeilu. <3

    Ps. Onpa sulla söpöt pienet jalat! 😀

    • saratickle
      Posted at 08:27h, 08 June

      No äläpä! Sama täällä! Mä vaan testasin tätä ja toimi yllättävän kivasti! 🙂 hahaha minijalka!!!

  • aadaa
    Posted at 07:38h, 08 June

    Oih kiitos simppelistä ohjeesta! testiin menee <3

    • saratickle
      Posted at 08:28h, 08 June

      <3 jes!

  • Melissann
    Posted at 07:53h, 09 June

    Mistä tää lasi on?? Tarvitsen!! 😀

    • saratickle
      Posted at 06:39h, 10 June

      Mä oon ostanu Fredrikinkadun Chez Mariuksesta! Näitä samoja kyllä löytyy vähän kaikkialta, mutta sieltä nyt ainakin 🙂