LONTOO: RAVINTOLAVINKIT

Yhteistyössä Indiedays & Tjareborg*

Lontoovinkit saavat jatko-osan: ravintolat käsittelyssä! Meistä kuoriutui matkan aikana varsinaisia ruokakriitikoita 😀 Hauskintahan oli tietysti vetää tämä perinteisesti ihan yli ja arvostella jokainen annos aina koostumuksesta maustelisäyksiin. Parilla epäonnistuneella raflavalinnalla selvittiin, ja näihinkin päädyttiin suht tietoisesti joko syystä a) sadetta karkuun tai b) niin kamala nälkä ettei ruoan maku olisi voinut vähempää  kiinnostaa. Huom näitä ei ole siis esitelty 😀 Tosin nyt tarkemmin ajateltuna sellainen paskimmat ruokavinkit eri maissa -postaussarja voisi olla myös aika toimiva 😀

Tosiaan, ravintolaosuus jaettiin edellisten vinkkipostauksien tapaan puoliksi. Puolet vinkeistä löytyy siis täältä

 

RAVINTOLAVINKIT

Saimme teiltä läjäpäin hyviä ravintolavinkkejä, joista muutamasta otettiinkin koppi! Mun ja Jannin reissuilla perinteisesti yhtenä iltana pitää vetää gourmee hampparit ja kiva salaattipaikka on myös bongattava. Tälläkin reissulla molempien kohdalle voidaan vetää raksia, success!!

 

BYRON

Moni kehui hamppariraflaa nimeltä Honest Burger. Googlettelujen jälkeen selvisi, että kyseessä on pieni ravintola Sohossa. Kun päästiin mestoille, odotti ulkona jäätävä torikokous: yli tunnin ruuhkat. Woooaah. Vatsat kurnivat sen verran kovaa, että päädyttiin kakkosvaihtoehtoon, tien toisella puolella sijaitsevaan tripla kokoiseen Byron burgeriin. Kyseessä on ketjuravintola, joita löytyy useita Lontoosta (katso lista täältä). Myös  tämä ravintola oli kerännyt kehuja teiltä!
Byroniin jouduttiin jonottamaan lopulta 25 minuuttia. Paikan nimikkoburgeri oli erittäin maistuva! Kotitekoiset perunalastut olivat tilapäisesti loppu, niitä jäätiin kaipailemaan. Plussaa ehdottomasti santsikokiksesta, jonka sai ainoastaan 75 pennillä! 😉 Tarinan opetus on: hampparimestoihin pöytävarauksia etukäteen! 

LE PAIN QUOTIDIEN

Toinen ravintolavinkki teiltä! Orgaanista ruokaa ja -leivonnaisia myyvän Le Pain Quotidien on oivallinen lounaspaikka! Ravintolassa tarjoillaan myös aamiaista. Itse tehty limonadi ja appelsiineista puristettu mehu olivat taivaallisia. Raikas ja puhtaista raaka-aineista valmistettu lounas oli maittava! Ketjun ravintoloita löytyy ympäri Lontoota (katso täältä).
Monet nappasivat leipomon puolelta mukaan myös take away sämpylöitä ja kakkuja.

 

BRICK LANE FOOD MARKET
– Ely’s Yard Street Food, Brick Lane – 

Mikäli herkulliset makuelämykset eri maiden keittiöistä kiinnostelee, suuntaa Brick Laneen! Alue herää eloon varsinkin sunnuntaisin (ruokaa, katukirppiksiä jne), mutta muinakin päivinä tarjolla on ruokakioskeja. Vaihtoehtoja löytyi aina Venezuelan keittiöstä Italian herkkuihin. Edullisen hintaista sapuskaa ja mukava tunnelma! Ihmisiä oli paljon, mutta aurinkoisena päivänä todella suositeltava kokemus! 🙂


 

COSTA

Yksi tunnetuimmista kahvilaketjuista Lontoossa. Todella harvoin ostan Suomesta take awaynä mitään, aina on kiire johonkin kun liikutaan keskustassa ja kahvi juodaankin yleensä kotona. Täältä oli ihana hakea smoothieita mukaan ja jatkaa haahuilua keskustan kaduilla ja puistoissa. Kaduilla kävely iso latte tai mangosmoothie kädessä on ihan parasta. Oikeastaan, taidan alkaa harrastamaan sitä tästä eteenpäin Suomessakin, joo!

Puolet raflavinkeistä tosiaan Jannin blogissa. Ihanan aito kreikkalainen ravintola nimeltä Real Greek, Notting Hillissä sijaitseva Jamie Oliverin Recipes -kahvila sekä Pizza East niminen trendirafla (jonka sisustus iski kympillä!!) esittelyssä täällä.
 
Tjareborgin asiakkaiden matkakertomuksia Lontoosta TÄÄLLÄ
Ps. Indiedaysin toimituksessa 200 euron matkalahjakorttiarvonta käynnissä! 🙂
 
T. Sara
 

4 Comments
 • Sofia
  Posted at 23:05h, 02 November

  Nää sun ihanat Lontoon postaukset on kasvattanu muhun ihan kauheen himon päästä tonne itekki! Ja mikäpä sitä kasvattas vielä enemmän kuin kuvat ruokapaikoista:D Ihania kuvia sulla muutenkin! <3

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 08:59h, 03 November

   hahaa mahtava kuulla! 😀 Kiitos <3

 • tilta
  Posted at 00:44h, 03 November

  oi vitsi, Costa Coffee <3 asuin Englannissa viis kuukautta 2009-2010 ja Costa valikoitui sillo miun lempparikahvilaketjuksi. sillo vaan en vielä juonu ees kahvia! nää siun Lontoo-postaukset sai kyllä kovan matkakuumeen aikaseks. 😀 kerran vaan silloin Englannissa asuessani kerkesin Lontoossa käymään enkä sillon tietenkään kaikkialle kerennyt, joten tää tilanne pitäis kyllä korjata asap! on vielä niin paljon nähtävää!

  • Tickle Your Fancy
   Posted at 09:00h, 03 November

   Oi vitsi! Sun on kyllä ehdottomqsti päästävä kaupunkiin vielä! 🙂 Ja niin kyllä munkin! 😀