Terveellisempi (ja herkullisempi) leipä: Kaura-tattari


*Kaupallinen yhteistyö: Vaasan Kaura-tattari

 

Jos saisin päättää yhden asian mitä söisin loppuelämäni, olisi se todennäköisesti leipä. Ra-kas-tan leipää ja voisin syödä sitä joka ikisellä ateriallani, mutta vatsani ei ole kanssani ihan samoilla linjoilla.

Olen blogissakin joskus höpötellyt herkästä suolistostani, joka kurissa pysyäkseen vaatii säännöllistä ruokailua, sopivia annoskokoja ja tiettyjen ruokien/ruoka-aineiden äärimmäisen vähäistä käyttöä. Vatsani turpoaa helposti mm. vehnästä, sokerista, maitotuotteista ja liian raa’asta ruokavaliosta. Ruisleipäkin ikävä kyllä kuuluu tähän joukkoon, etenkin tuore sellainen.

Voitte siis kuvitella miten fiiliksissä olen joka kerta kun markkinoille tipahtaa uusi terveellinen ja vatsaa hellivä leipävaihtoehto. On sanomattakin selvää, että minä herkkävatsaisena leipäfanina todellakin testaan sen.

 

 

Vaasan Kaura-tattarileipä on leivottu ilman vehnää. Siinä on käytetty ainoastaan kauraa, hirssiä ja tattaria. Luettuani leivästä useammasta lähteestä, päätin minäkin etsiä tämän pussin käsiini lähikaupan leipähyllystä (oli muuten enää yksi pussi jäljellä!).

“Ilman vehnää leivottu leipä ei ole koskaan maistunut näin hyvältä”, kuuluu Kaura-tattarileivän mainoslause. Ja täytyy kyllä sanoa, että myös minä allekirjoitan tämän väittämän. Hitsi miten herkullista tämä kovaan hypeen noussut leipä onkaan! Kehuja sateli ensipuraisun jälkeen myös meidän talouden toiselta asukilta. Ihan mahtavaa!

Kaura-tattarileivässä on 70% täysjyväkauraa leivän viljasta ja se sisältää runsaasti kuitua (7,8%). Terveellinen kaura-tattarileipä on erinomainen välipala ja toimii hyvin myös aterian kyljessä.

 

kuvat: Janni Ehari

 

Hyvä olo lähtee sisältä päin, siksi ruokavaliostani yleensä suhteellisen tarkka olenkin. Lempeällä vatsalla ja virkeällä mielellä kaikki on vaan niin paljon helpompaa ja mielekkäämpää.

Minulla on viime aikoina ollut tapana aloittaa päiväni lyhyellä joogalla tai venyttelyllä. Tämä lempeä viiden minuutin herättelyrutiini jättää kehoon ryhdikkään ja kevyen olon. Aamiaisleivästäkin osaa nauttia vielä himpun verran enemmän 🙂 Suosittelen!

 

 

ARVONTA: Kerro miten sinä tyypillisesti syöt leipäsi? Avokadolla, juustolla, hummuksella, kananmunalla, suolakurkuilla, paprikasiivuilla…? Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kassillinen leipää! Jätä kommenttisi viikon kuluessa, eli 18.1. mennessä! 🙂 Arvonnan ohjeet löydät täältä.

 

 

xx Sara

130 Comments
  • Jutta
    Posted at 09:14h, 14 January Reply

    Paras vaihtoehto on tourejuusto & avocado <3

  • Noora Laine
    Posted at 11:59h, 14 January Reply

    Tää leipä on ihan super!! Myös Vaasan 100% kaura on yksi lemppareista.
    Leivälle tulee useimmiten avocado+herbamare+tuore pinaatti+kurkku

  • Kadi
    Posted at 13:55h, 14 January Reply

    yleensä hunajabroilerifileetä ja kasviksia.

  • Rete
    Posted at 17:02h, 14 January Reply

    Avokado tai juusto kurkulla ja tomaatilla. Nam nam.

  • Maria
    Posted at 17:51h, 14 January Reply

    Lempileipäni paahdetaan, päälle avocadosiivuja sekä uppomuna, kevyesti suolalla ja chilihiutaleella maustettuna <3

  • Jenna
    Posted at 18:51h, 14 January Reply

    Kauraleipää sipaisulla kevyt levitettä, kalkkunaleikkelettä ja munakasta sekä salaatinlehteä ja kurkkua 🙂

  • Kira
    Posted at 19:31h, 14 January Reply

    Kalkkunaleikkele ja joskus kaveriksi raejuustoa, jotain muuta parempaa juustoa, avokadoa tai banaania 🙂

  • Annika
    Posted at 19:44h, 14 January Reply

    Tomaatti ja juusto 🙂

  • Niina
    Posted at 20:21h, 14 January Reply

    Itsetehty hummus, paprika ja mahdollisimman valkosipulinen suolakurkku!!

  • Elisabeth
    Posted at 20:36h, 14 January Reply

    Yleensä kyllä kaikilla mahdollisilla kasviksilla ja hummuksella, mutta viimeaikoina pelkästään kurkulla ja juustolla!

  • Veera
    Posted at 20:39h, 14 January Reply

    Voimariini, hyvä juusto ja kurkku.

  • Sara Korpela
    Posted at 20:40h, 14 January Reply

    Parasta on ruohosipuli!

  • Elli
    Posted at 22:20h, 14 January Reply

    herkkuvoileivän päällä on maapähkinävoi ja banaanisiivut 👌

  • Melina
    Posted at 22:22h, 14 January Reply

    avocadolla ja tomaatilla! pippuria päälle 🙂

  • Johanna Huutoniemi
    Posted at 22:56h, 14 January Reply

    Kauraleipä, pikkasen voita, avokado, ripaus suolaa ja pippuria ja juustosiivu päälle. Ai että kun se vaan toimii joka ikinen kerta!

  • Henni
    Posted at 07:57h, 15 January Reply

    Yleensä vaan margariinilla. 😀 Joskus laitan myös kurkkua ja/tai salaattia.

  • Roosa
    Posted at 08:16h, 15 January Reply

    Avocadolla ja keitetyllä/paistetulla kananmunalla 🙂

  • Rose
    Posted at 08:28h, 15 January Reply

    Arkileipä levitteellä ja juustolla, herkutteluun hummusta. 🙂

  • Ansku
    Posted at 09:04h, 15 January Reply

    Leivän päälle mieluiten juusto, kurkku, paprika ja salatti 🙂

  • Miia Pentikäinen
    Posted at 12:18h, 15 January Reply

    Muhammara, hummus tai avocado. Kaikki herkkuja! Simple is best !

  • Hanna
    Posted at 14:03h, 15 January Reply

    Avokado + suola ja pippuri. BEST

  • Katarina Leivo
    Posted at 17:10h, 15 January Reply

    Juusto, kananmuna, paprika, kurkku

  • Tuija
    Posted at 20:18h, 15 January Reply

    Parhaat leivänpäälliset ovat kalkkuna, juusto ja tomaatti, nam!

  • Pauliina.K
    Posted at 22:02h, 15 January Reply

    Avokadolla ja päälle ripaus suolaa, nam!!

  • Juuli
    Posted at 08:23h, 16 January Reply

    Juustolla ja margiksella. Olis kyllä kiva keksiä välillä jotain persoonallisempaa 😀

  • Riitta
    Posted at 11:18h, 16 January Reply

    Kesäkurpitsa tämän hetken suosikki leivän päällä ja toinen on muhammara, paahdetuista paprikoista ja saksanpähkinöistä tehty tahna

  • Aino Lehtinen
    Posted at 19:03h, 16 January Reply

    Lempparit on leivän päälle avokado, kurkku tai tomaatti!

  • xod
    Posted at 19:43h, 16 January Reply

    Perus juusto, kurkku ja tomaatti on parasta 😀

  • Ida
    Posted at 23:10h, 16 January Reply

    avokado on lemppari!

Post A Comment