Terveellisempi (ja herkullisempi) leipä: Kaura-tattari


*Kaupallinen yhteistyö: Vaasan Kaura-tattari

 

Jos saisin päättää yhden asian mitä söisin loppuelämäni, olisi se todennäköisesti leipä. Ra-kas-tan leipää ja voisin syödä sitä joka ikisellä ateriallani, mutta vatsani ei ole kanssani ihan samoilla linjoilla.

Olen blogissakin joskus höpötellyt herkästä suolistostani, joka kurissa pysyäkseen vaatii säännöllistä ruokailua, sopivia annoskokoja ja tiettyjen ruokien/ruoka-aineiden äärimmäisen vähäistä käyttöä. Vatsani turpoaa helposti mm. vehnästä, sokerista, maitotuotteista ja liian raa’asta ruokavaliosta. Ruisleipäkin ikävä kyllä kuuluu tähän joukkoon, etenkin tuore sellainen.

Voitte siis kuvitella miten fiiliksissä olen joka kerta kun markkinoille tipahtaa uusi terveellinen ja vatsaa hellivä leipävaihtoehto. On sanomattakin selvää, että minä herkkävatsaisena leipäfanina todellakin testaan sen.

 

 

Vaasan Kaura-tattarileipä on leivottu ilman vehnää. Siinä on käytetty ainoastaan kauraa, hirssiä ja tattaria. Luettuani leivästä useammasta lähteestä, päätin minäkin etsiä tämän pussin käsiini lähikaupan leipähyllystä (oli muuten enää yksi pussi jäljellä!).

“Ilman vehnää leivottu leipä ei ole koskaan maistunut näin hyvältä”, kuuluu Kaura-tattarileivän mainoslause. Ja täytyy kyllä sanoa, että myös minä allekirjoitan tämän väittämän. Hitsi miten herkullista tämä kovaan hypeen noussut leipä onkaan! Kehuja sateli ensipuraisun jälkeen myös meidän talouden toiselta asukilta. Ihan mahtavaa!

Kaura-tattarileivässä on 70% täysjyväkauraa leivän viljasta ja se sisältää runsaasti kuitua (7,8%). Terveellinen kaura-tattarileipä on erinomainen välipala ja toimii hyvin myös aterian kyljessä.

 

kuvat: Janni Ehari

 

Hyvä olo lähtee sisältä päin, siksi ruokavaliostani yleensä suhteellisen tarkka olenkin. Lempeällä vatsalla ja virkeällä mielellä kaikki on vaan niin paljon helpompaa ja mielekkäämpää.

Minulla on viime aikoina ollut tapana aloittaa päiväni lyhyellä joogalla tai venyttelyllä. Tämä lempeä viiden minuutin herättelyrutiini jättää kehoon ryhdikkään ja kevyen olon. Aamiaisleivästäkin osaa nauttia vielä himpun verran enemmän 🙂 Suosittelen!

 

 

ARVONTA: Kerro miten sinä tyypillisesti syöt leipäsi? Avokadolla, juustolla, hummuksella, kananmunalla, suolakurkuilla, paprikasiivuilla…? Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kassillinen leipää! Jätä kommenttisi viikon kuluessa, eli 18.1. mennessä! 🙂 Arvonnan ohjeet löydät täältä.

 

 

xx Sara

138 Comments
  • Kaisla Koivisto
    Posted at 15:36h, 11 January Reply

    Hummus, siihen päälle avokadoa ja sit paistettu kananmuna. Ja mausteet tietty. Ai että!

    • Sara
      Posted at 16:04h, 11 January Reply

      Hei mitää, vähänkö mä testaan tätä heti tänään!!!

  • Q
    Posted at 16:11h, 11 January Reply

    Tää on vakkari: hummus, avokado (päälle tietty pippuria ja valkosipulijauhetta), juusto/vegaanijuusto, tomaattia ja kasa ituja!

  • Jonnz
    Posted at 16:13h, 11 January Reply

    Leipä (gluteeniton tai 100%kauraa) menee perus levitteen ja juuston/kinkun ja kurkun kanssa. Myös ruokaisampiin hetkiin tomaatti+mozzarella+pippurikombo on nam ja tomaatti + avokado.

    Ps. Kokeile myös saman sarjan 100% kauraleipää. Ihan superhyvää etenkin paahdettuna! Tattari ei sopinut mun ibs masulle, joka oli harmi 🙁

  • Emmi
    Posted at 16:20h, 11 January Reply

    Hummus, juusto ja kurkku😋

  • Maria
    Posted at 16:25h, 11 January Reply

    Juusto+kurkku tai avokado+basilika 🙂 simppelillä mutta maukkaalla mennään.

  • Riikka
    Posted at 16:31h, 11 January Reply

    Levitän rouheisen kauraleivän päälle turkkilaista jogurttia, avokadosiivuja ja sitruunapippuria, on muuten hyvää:)

  • Roosa
    Posted at 16:33h, 11 January Reply

    Yleensä en voi syödä leipää, koska vatsani on niin superherkkä! Parhaalta se kuitenkin maistuu paahdettuna ja päälle paljon avokadoa ja ripaus valkopippuria.

  • Lotta Hamdi
    Posted at 16:47h, 11 January Reply

    Oi! Kuulostaapa hyvältä!! Oman leipäni, mieluiten ruisleivän, tavallisimmin syön salaatin+juuston+kurkun ja paprikan kera..sekä tietty leipäjuusto maistuu päällä mainiosti :p

  • stina
    Posted at 16:53h, 11 January Reply

    Peruslevite,juusto ja paprika

  • Elina
    Posted at 17:27h, 11 January Reply

    Viime aikoina lempikombo on ollu ohut herkku ruispala, jonka päälle pari siivua goudajuustoa, littana suolakurkkusiivu ja keitetyn kananmunan viipaleita!

  • Kukka
    Posted at 17:34h, 11 January Reply

    Mun vakkarileipään kuuluu kerros voita, salaatinlehtiä, sekä Oltermanni- ja kurkkuviipaleita.

    Toki paljon muitakin herkullisia (ja herkullisempia) leivänpäällisiä löytyy, mutta nuo ovat vakiintuneet käytäntöihini.

  • Minttu
    Posted at 17:48h, 11 January Reply

    Leivälle aina aamulla kipparijuusto, kalkkunaleike, salaatti, paistettu kananmuna ja paprika ;p

  • Mette
    Posted at 17:52h, 11 January Reply

    Leikkele ja runsaasti kasviksia.

  • Ellen
    Posted at 17:52h, 11 January Reply

    Täällä toinen joka vois elää pelkällä leivällä🙋 Mulla on niin monia juttuja mitä rakastan leivän päällä että liian vaikee valita. Mutta yks lemppari on kauraleipä juustolla ja omenalla tai avokadoa tomaattia ja sitruuna pippuria niin hyvää….

  • Marine
    Posted at 17:54h, 11 January Reply

    Syön leipäni usein juustolla, kinkulla ja kasviksilla.
    Tämä uutuus on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

  • Jutta
    Posted at 17:56h, 11 January Reply

    Kaura”tuorejuustoa”, avokadoa ja mausteita päälle.

  • Maisa
    Posted at 18:02h, 11 January Reply

    Vakkari on juusto ja avocado!

  • Hanne
    Posted at 18:09h, 11 January Reply

    avokadoa, tomaattia ja pinnalle ripaus sitruunapippuria <3

  • Jenni
    Posted at 18:18h, 11 January Reply

    Tavallisesti leipäni päällä on juustoa, tomaattia ja kurkkua. Hyvin arkista siis.

  • Oona
    Posted at 18:18h, 11 January Reply

    Paras kombo itelle avokado muussattuna, päälle keitetty kananmuna ja vielä kurkku/tomsu <3
    Pakko kyllä kipittää kauppaan ettimään tätä!! Leipäaddiktio löytyy myös tältä puolelta ruutua mutta masu tuppaa turpoamaan myös turhan helposti, pakko siis pistää tää herkku testiin:)

  • Anette Danielsson
    Posted at 18:58h, 11 January Reply

    Ihan tuoreen leivän päälle vaan voita, muuten perinteinen juusto+kurkku on aika voittamaton yhdistelmä. Paitsi silloin kun käyn luovuttamassa verta ja iskee aina himo suolakurkkuleipiin?! 😀

  • Liikettä ja Lepoa
    Posted at 19:10h, 11 January Reply

    Tätä on kokeiltava! Ahkerana juoksijana kroppa tarvitasee hiilareita, mutta vehnä käy vatsan päälle, joten leipä jää herkästi paitsioon ja puuro vie voiton. Tämä sopisi myös pienille lapsille evääksi ulkoiluretkille. 😊

  • Tiina
    Posted at 19:14h, 11 January Reply

    Ostin noita kaura-tattarileipiä Vaasan myymälästä, oli hyviä. 🙂
    Yleensä ruisleipää paahdettuna, margariinia, leikkelettä (kalkkuna/broileri/kinkku) ja tomaattia.

  • Viivi
    Posted at 19:30h, 11 January Reply

    Yleensä kurkulla, tomaatilla ja avokadolla, mutta välillä myös pestolla ja tuoreella pinaatilla!

  • Lotta
    Posted at 19:38h, 11 January Reply

    Juustoa ja paprikaa!

  • Titta
    Posted at 19:42h, 11 January Reply

    Kalkkunalla ja juustolla. Jos oikein panostan ni salaattia sekä kurkkua vielä lisäksi. 😀

  • Ilona
    Posted at 19:48h, 11 January Reply

    Perus kinkku, juusto, tomaatti ja kurkku!

  • Johanna
    Posted at 19:57h, 11 January Reply

    hei mitä, oonko menettänyt nyt kamalasti kun oon ihan ulkona tästä hummus+mausteet-gamesta voileipien saralla?! mä niin liputan perinteisten vihreiden päällisten puolesta; perus salaatit, kurkut ja tomaatit – mutta oiskohan aika kokeilla jotain uutta 😀

  • Nina Aro
    Posted at 20:30h, 11 January Reply

    Juustoa ja juustohöylällä siivutettuja ohuen ohuita kurkkusiivuja.

  • Laura
    Posted at 20:37h, 11 January Reply

    Avocadon, salaatin, kurkun ja juuston kanssa! Aika “peruskauraa”, mutta toimii!

  • Tuuli
    Posted at 20:45h, 11 January Reply

    Ketsuppi+paistettu kananmuna+ monta lehteä jäävuorisalaattia= nam!!

  • Eveliina
    Posted at 20:55h, 11 January Reply

    Arkiaamuina oivariini, juusto ja kurkku. Viikonloppuna avokado, juusto, salaatti ja paprika.

  • Tuikku
    Posted at 21:28h, 11 January Reply

    Tuorejuusto, muutama ruohosipulin varsi, kermajuusto ja rapea salaatti ovat mulle täydellinen leivänpäällyscombo! Tämä kaura-tattarileipä kuulostaa oikein maukkaalta!

  • Jasmina
    Posted at 21:35h, 11 January Reply

    Mulla on aina sama, avocado ja tomaatti!

  • anonyymi
    Posted at 22:57h, 11 January Reply

    Avokadoleipä ilman sen kummempia höysteitä, vaan sormisuola ja mustapippuri, avot! Jos avokadoa ei löydy, niin maapähkinävoi löytää tien leivän päälle pikapikaa.

  • Anne
    Posted at 23:09h, 11 January Reply

    Avokado muussattuna, sen päälle lime-pippurisekoitusta tai herkutteluun Luostari juustoa😋

  • Essi Vasara
    Posted at 23:22h, 11 January Reply

    Ehdottomasti avocadolla 😊

  • Laura
    Posted at 00:19h, 12 January Reply

    Hummus ja juusto + vaihtelevasti eri kasviksia

  • Siiri
    Posted at 01:05h, 12 January Reply

    Avokado + sitruunamehu tai perinteinen juusto-paprika on ehdottomat suosikit! Ja paahdettuna parasta 🙂

  • Jepa
    Posted at 05:29h, 12 January Reply

    Toimiva kombo on hummus, salaatti ja avokado!

  • Sara
    Posted at 07:46h, 12 January Reply

    Kananmunalla 😋

  • hanna
    Posted at 08:15h, 12 January Reply

    Tällä hetkellä eniten maistuu kauraleipä, jossa päällä: oatlyn levite, juustoa ja kananmunaa 🙂

  • Jenna
    Posted at 08:48h, 12 January Reply

    Itse syön mieluiten avokadon juuston ja kananmunan kanssa!😊

  • Jenna
    Posted at 08:49h, 12 January Reply

    Avokadon juuston ja kananmunan kanssa😊

  • Jenna
    Posted at 09:02h, 12 January Reply

    Tää leipä on kyllä niin hyvää, tullu ostettua jo monta kertaa! Mun lempparipäälliset tällähetkellä on pesto, mozzarella, tomaatti tai pesto, kanamuna, paprika! 🙂

  • Jenni
    Posted at 09:05h, 12 January Reply

    Suosikkileipään tulee avokado, juusto ja kananmuna!

  • Miia
    Posted at 09:09h, 12 January Reply

    Avokadoa, kananmuna jonka päälle mausteet sekä ravintohiivahiutaleita, ja vielä pinaattia.

  • Katariina S
    Posted at 09:10h, 12 January Reply

    Mä oon perinteisellä linjalla; vaikka välillä tulee hifisteltyä, on loppujen lopuksi juusto-kurkku-leipä aina paras! 🙂

  • Elina
    Posted at 09:12h, 12 January Reply

    Leipä paahtimeen ja päälle kananmunan siivuja = LOVE !

  • Saija
    Posted at 09:19h, 12 January Reply

    Leivän päälle joko hummusta tai aiolia, joskus avokadoa. Kurkku, kananmuna, paprika toimii myös.

1 2 3

Post A Comment
Your comment will be visible after approval