Välillä v-mäinenkin muija

 

Sain eilen Instagramissa eräältä teistä aivan ihanan viestin. Viestissä luki hurjan monta kivaa juttua. Lisäksi siinä todettiin, että minusta välittyy positiivinen kuva, että olen aina iloinen ja aikaansaava, eikä mulla koskaan ole huonoja päiviä.

Ironista kyllä, tämä viesti kilahti directiini sellaisena päivänä, kun kaikki oli pilalla. Vaikkei siis mikään oikeasti ollut pilalla, muuta kuin pääni sisällä. Tällaisia päiviä ei ole usein, mutta kyllä niitäkin arkeeni mahtuu. Tällä kertaa syy huonoon päivääni lienee tämän vuoden puolella päätään nostaneet, lievähköt, mutta siltikin saamarin raskaat PMS-oireet. Minulla tieto ärsytyksen johtumisesta ei juuri helpota oloon, tieto kun ei ärsytystä vie pois.

Sanotaan, että huonoja päiviä ei ole olemassakaan. Jos uuteen päivään nousee väärällä jalalla, voi kelkan kääntää parempaan suuntaan juuri silloin kun itse haluaa. Minä en ihan täysin allekirjoita tätä väittämää. Välillä asenteen kääntäminen voi olla haastavaa. Toisinaan jopa mahdotonta.

 

 

Eilen oli rehellisen huono päivä. Sellainen, että ihan kaikki ärsyttää.

Ärsyttää oma saamattomuus, tyhjä jääkaappi ja pyykkitelineeltä putoilevat märät sukat. Ärsyttää, että aurinko paistaa ja silti ärsyttää. Ärsyttää sotkuinen kämppä, nettikaupan onneton asiakaspalvelu ja pääsiäisestä asti jatkunut sokerikoukku. Ärsyttää, että ikkunat on taas likaiset, vaikka pesin ne juuri kuukausi sitten. Ärsyttää, että väsyttää keskellä päivää.

Ärsyttää, ettei hyvin kulkenut lenkki auringonpaisteessa vienyt sekään ärsytystäni pois.

Ärsyttää jopa Suomen tippuminen Euroviisuista, vaikken mikään viisuihminen olekaan. Tosin Suomen jatkoon meneminen olisi sekin varmaan jostain syystä ärsyttänyt.

 

 

Näitä päiviä on minulla ja varmasti ihan kaikilla muillakin aina joskus. Olen aika hyvin oppinut piilottamaan tuntemukseni tai kääntämään ne jollain keinoilla positiivisiksi, mutta ei se aina onnistu. Enkä minä ärsyyntymisen tunteita aina halua edes piilottaa.

Ig-directiin ilmestynyt viesti pysäytti. Ehkä jopa ahdistikin hiukan. En minä toivo, että minusta ajatellaan aina aikaansaavana ja päivittäin positiivisena tyyppinä. Koska en minä sellainen suinkaan ole. Välillä olen väsynyt ja laiska. Välillä valitan katkeroituneena tuntitolkulla ja välillä saatan itkeä koko päivän. Mutta ettehän te niistä tiedä, koska en minä niitä hetkiä ulkopuolisille jaa. Ja tarkemmin ajateltuna, miksen jaa?

Jos huonoja päiviä ei näytetä silloin kun siihen olisi mahdollisuus, ei niitä oleteta ehkä olevankaan. Ja jos kerran omasta mielestäni ne huonot päivät ovat täysin ok juttu, niin miksen kerro niistä teille? No nyt kerron. Ja saatan kertoa toistekin.

 

 

Mikä sitten huonoon päivään avuksi?

Urheilu ja suklaa auttavat välillä, eilen eivät auttaneet kumpikaan. Jos päivä on jo valmiiksi mätä, on minulla välillä tapana tarttua tylsiin juttuihin. Saapahan sitten ainakin asioita aikaiseksi jos ei muuta. Kokeilin sitäkin eilen. Siivosin kämpän lattiasta kattoon ja pesin pyykkiä. En pessyt niitä saamarin ikkunoita, koska se nyt vaan on jo liian v-mäistä puuhaa. Makasin sohvalla ja katsoin Bacheloria. Valitin aina kun teki mieli. Ääneen, vaikka olin yksin kotona. Yleensä huono päivä lähtee hyvillä yöunilla, ja se tepsi tälläkin kerralla. Olo oli tänä aamuna kuin uudesti syntyneellä.

Ps. Jatkossa saatan palata huonona päivänä katsomaan kuvia tämän päivän alpakkafarmi visiitiltä. Eihän näitä nyt voi katsoa hymyilemättä?!

 

 

xx Sara

Tags:
23 Comments
 • Riikka
  Posted at 21:26h, 15 May Reply

  Sain niin paljon vertaistukea tästä, kiitos <3

  • Sara
   Posted at 21:47h, 15 May Reply

   ihana sä! Kiitos kun kerroit <3

 • Anna Koo
  Posted at 21:49h, 15 May Reply

  Ehdottomasti suosittelen PMS-oireisiin vahvinta mahdollista apteekista saatavaa B6-vitamiinia (200-250mg) ja kuuriluonteisena aina PMS:n aikaan 1-2 viikkoa ja sit taas tauko. Mulla oireet pahentuneet kolmenkympin jälkeen sellaisiin mittoihin, että ilman tota varmaan kerran kuussa jättäisin kaiken ja lähtisin joko lentokoneeseen tai junan alle. Ei oo edes vitsi. Ihan käsittämätöntä miten paljon hormonitoiminta voi sekoittaa päätä.

 • N
  Posted at 08:24h, 16 May Reply

  ihana postaus 😀 vähän kuin mun eilinen päivä ja tänään vaan huvittaa, miks on ärsyttäny pienet asiat niin paljon. Eniten eilen ärsytti se, kun vedin kokonaisen fasu pala -pussin mahaani eikä muuta ku pahentanu oloa. Lisäks oli tarkotettu viikonlopun vieraita varten, joten piti mennä vielä ostamaan uusi pussi tilalle. Onneks muillakin on näitä päiviä. 😀

  • Sara
   Posted at 20:18h, 16 May Reply

   Haha hei ihana sä! Toi on muuten siis niin myös minä 😀 Siksi en uskalla pitää herkkuja kaapeissa!

 • Jenni
  Posted at 08:31h, 16 May Reply

  Mä oon kohta 32, ja voin sanoa, että vasta viime vuosina oon alkanu huomaamaan viikon mittasta vitutusta ennen menkkoja. 😀 Mulla puolestaan auttoi ashwagandha lieventämään oireita. Smoothieen sekoittelen joka aamu. Auttaa kilppariinkin. Ei sekään mikään taika-aine tietenkään ole, mutta tasottaa hormoneja jonkin verran. Jos edes sen yhden vitutuspäivän kuukaudessa kestää. 😀

  • Sara
   Posted at 20:20h, 16 May Reply

   Eikä! Tämä menee ylös! <3 PS. ihmettelin ensin että onko sun kilpikonnallakin ollu hormoniheittoja, kunnes tokalla lukemalla meni perille 😀

 • Reetta
  Posted at 09:04h, 16 May Reply

  Ihan huippu postaus, niin samaistuttava! Juurikin eilen tällainen päivä. 😅 Tänä aamuna hyvin nukuttujen yöunien jälkeen olo kuin eri ihmisellä…🙏

  • Sara
   Posted at 20:20h, 16 May Reply

   <3 Ihana kuulla! Paskat päivät kuuluu elämään :D Tätä tää välillä on!

 • Pinja
  Posted at 10:30h, 16 May Reply

  Kivan aito postaus! Plus alpakkakuvat on ihania <33

  • Sara
   Posted at 20:20h, 16 May Reply

   Kiiiitos <3

 • Sini
  Posted at 12:24h, 16 May Reply

  Mistä tuo vyöllinen bleiserisi on hankittu ja onko lähiajan ostos? 🙂 Oon jo kauan etsinyt vastaavaa.

  • Sara
   Posted at 20:21h, 16 May Reply

   Tää on H&M:ltä, oisko viime vuodelta! Sellanen setti, jossa on suorat housut myös!

 • Piia
  Posted at 16:59h, 16 May Reply

  Muakin ärsyttää suunnattomasti, kun pääsiäisenä pestyt ikkunat ovat nyt jo likaiset vesisateiden jäljiltä! Epäreilua! Ja niitä ei todellakaan voi logistisista syistä pestä kauheen usein, koska se on vaan niin ison vaivan takana 😀 Eri asia jos ois nykyaikaset “helpot” ikkunat, mutta kun on vanhan talon 3-4 metrin korkeudessa olevat.

  Ja ärsytti tai harmitti Suomen putoaminen Euroviisujen finaalista 🙁

  Ihania kuvia<3

  • Sara
   Posted at 20:23h, 16 May Reply

   haha siis tämä! Tässä taas istuskelen olkkarissa ja kattelen ilta-aurinkoa mähmäisten ikkunoiden läpi. Siis aivan karseessa jamassa, miten onkin taas likaset! Millään jaksaisi taas käydä hommiin, vaikka riittäisikin varmaan se pelkän ulommaisen pesu!

   <3

 • Emma Wi
  Posted at 21:58h, 16 May Reply

  Ihana kirjoitus! Blogisi on upea ja olen seurannut sitä pitkään, mutta ehkä juuri jotain tällaista olen kaivannut. Jotenkin huomaa vaan lukiessaan tätä miettivänsä, että millanenkohan sun huono päivä olisi, jos niitä onkaan. No nyt tiedän! 😀 Ihanaa, että uskallat olla aito <3

  Hyvä myös toi pointti, että jos päivä on jo valmiiksi lähtenyt huonosti liikkeelle, eikä fiilis vaan muutu, niin sitten sen voi hyödyntää niin, että tekee edes jonkun pienen tai tylsän jutun valmiiksi, ettei ole ihan turha olo!

  • Sara
   Posted at 00:24h, 21 May Reply

   Voi kiitos kovasti! 🙂 Ja se on just näin, hyöty irti huonoista päivistä 😀

 • Laura
  Posted at 14:53h, 17 May Reply

  Ihanan rehellinen postaus ja pystyn todellakin samaistumaan! Mulla oli tallanen paiva pari paivaa sitten ja ei siihen tosiaan yleensa mikaan muu auta kun nukkumaan meno ja seuraavana paivana onkin usein parempi olo!

  Ps. Naa alpakat on maailman sopoimpia! <3

  • Sara
   Posted at 00:26h, 21 May Reply

   Ihana kuulla, kiitos! Ja niinhän se on, huonot päivät kuuluu elämään (ja alpakat helpottaa <3)!

 • Kate Water
  Posted at 16:37h, 18 May Reply

  Paljonko sulla maksettiin tästä postauksesta?

  • Sara
   Posted at 00:25h, 21 May Reply

   Vastaus kuuluu: 0€

Post A Comment
Your comment will be visible after approval