5-6 -vuotiaiden luistelutreeneissä

DSC_3106.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Taitoluistelun MM-kisat

 

Kuka muistaa vierailuni ammattibalettitanssijoiden treeneihin? Kokeilu oli sen verran ainutlaatuinen ja hilpeyttä herättävä (erityisesti ulkopuolisille katsojille), että ajattelin josko kokeltaisiin jotain samanlaista uudestaan. Lisähaastetta saadaan tällä kertaa liukkaasta jäästä ja luistimen teristä, jauzaa!

Taitoluistelun MM-kilpailut kilpaillaan Hartwall Arenalla 29.3-2.4.2017, ja yhteistyössä kisojen kanssa, pääsin todellakin treenaamaan taitoluistelijoiden kanssa! Jotta saisin treeneistä jotain irti, päädyin valitsemaan porukan, joka olisi edes joten kuten samalla tasolla kanssani. Pääsinkin treenaamaan 5-6 vuotiaiden Tinttien kanssa <3

(Edit huom: olin porukan heikoin lenkki, ja siitä ei ollut epäilystäkään :D)

Maanantai-iltapäivänä kirjoitin Google mapsiin “Warrior Arena, Espoo”. Alkuillasta luvassa olisi ihka ensimmäiset luistelutreenini. Jännitti.

 

DSC_3218.jpg

DSC_3198.jpg

 

Luisteluhistoriastani kertoo varmaankin parhaiten se, että vedin nyt ensimmäistä kertaa jalkaani vuonna 2015 joululahjaksi saamani luistimet. Suoraan paketista vielä… Siinä muoveja terien ympäriltä poistellessani tajusin, etten ole luistellut sitten yläasteen liikuntatuntien. Voiko siitä todella olla niin kauan? Yli kymmenen vuotta?!

Luistelun kanssa on varmaan vähän sama kuin laskettelun, tai pyörällä ajamisen, ajattelin. Ensimmäiset polkaisut ja käännökset ovat sitä hakemista, mutta homma palautuu mieleen pian niiden jälkeen. Näin jälkeenpäin on kyllä myönnettävä, ettei se nyt ihan näinkään kyllä mennyt.

Jäälle päästyäni selvisi, että kymmenessä vuodessa olen kasvattanut itselleni uuden pelkotilan, jota valmentajamme Virpi Horttana tosin kutsui terveeksi peloksi. Tuntui kuin olisin seissyt jäällä kolmessa metrissä (voi johtua luisteluseurastani, josta harva oli metriä kovin paljoa pidempiä). 

Jos nyt kaadun, mitä voi hajota? Ainakin lonkka ja häntäluu, ehkä selkänikamatkin. Onneksi varmistin vakuutukseni ennen tuntia. Huomasin miettiväni loppuviikon Pariisin reissua ja seuraavan viikon treenikuvauksia. Mustelmat ovat tervetulleita, mutten selviäisi kummastakaan murtuneella häntäluulla. Ei tällaisia asioita tullut kelattua liikuntatunneilla, haha.

 

DSC_3180-checker.jpg

DSC_3124.jpg

 

Pääsin tosiaan mukaan ihastuttavaan luisteluryhmään nimeltä Tintit. 5-6-vuotiaista koostuva iloinen joukko otti minut avosylin vastaan ja oli jo heti ennen tunnin alkua malttamattomana opettamassa viimeiseksi oppimiaan temppuja. ?Hei Sara, kokeile varsaloikkaa, kato näin! Sara hei, tee sisilisko?. En tehnyt vielä kumpaakaan, sen sijaan liu?uin tukevassa haara-asennossa ja yritin muistella, miten luistimilla jarrutettiinkaan.

Tunti alkoi improvisointiosuudella. Musiikki pistettiin soimaan ja tarkoituksena oli liidellä ympäri kaukaloa. Valmentajamme antoi ohjeet, mitä liikkeitä kappaleeseen tuli mahduttaa. Minulle oli onneksi omat ohjeet, ihan hyvä niin. En nimittäin ymmärtänyt puoliakaan ensimmäiseltä listalta. Minun piti ottaa vauhtia, nostaa toinen polvi ilmaan ja liukua mahdollisimman pitkään kädet sivuilla. Tämän liikkeen nimi oli kukko, ja se ei ollut niin helppoa kuin miltä kuulosti. Ei ainakaan kun pelko lonkkamurtumasta varjosti harjoitteluani 😀

 

DSC_3182.jpg

 

Seuraavaksi vetäydyttiin kaukalon toiseen päähän harjoittelemaan erilaisia liukuja, hyppyjä, alastuloja ja käännöksiä. Välillä niin, että koko porukka luisteli kaukalon halki ja välillä yksi kerrallaan. Minun on vieläkin vaikea käsittää miten taitavia ja kohteliaita nämä 5-6-vuotiaat olivat. Ohjeita kuunneltiin tarkasti ja kaikilla näytti olevan hauskaa. Erityisesti silloin, kun oli meikäläisen vuoro? 😀 Myös kaukalon laidoilla seisoskelevat vanhemmat näyttivät nauttivan, haha.

Alkushokin jälkeen luistelu ei enää tuntunut niin pelottavalta. Vaikka touhu oli edelleenkin huteraa, mummo-minäni ei varoitellut enää jokaisella käännöksellä. Selvisin ehjänä sooloharjoituksista sekä loppuhipasta (!), ja sain tunnin päätteeksi jopa kehuja vaa?astani (!!). Muutamaa mustelmaa ja uutta kokemusta rikkaampana kiitän ihastuttavia Tinttejä. Kiitos pikkuystäväni, te tartutitte minulle luistelukipinän!  

 

DSC_3134.jpg

DSC_3116.jpg

Pictures: Elisa Lepistö

 

Taitoluistelun MM-kilpailut kilpaillaan tosiaan Hartwall Arenalla 29.3-2.4.2017. Kyseessä on Suomi 100 -juhlavuoden suurin urheilutapahtuma p
ääkaupunkiseudulla. 
Taitoluistelun MM-kilpailulla on kymmenen kummia (mm. Diandra, Kiira Korpi ja Laura Lepistö), joista osa esiintyy 200 esiintyjän avajaisshowssa. Lisätietoa tapahtumasta ja lipuista löydät linkkien takaa.

ARVONTA: Pistetään jakoon 2 x kahden lipun paketit jäätanssin vapaatanssi -kilpailuun la 1.4. klo 16.35 – 20.00 (arvo. 170e per lippupaketti). Osallistu arvontaan jättämällä kommentti tähän postaukseen. Osallistumisaikaa on viikko, ja arvonta suoritetaan 9.3.

 

xx Sara

159 Comments
 • Antonina
  Posted at 09:39h, 02 March

  Heippa! Siis miten kyseiseen arvontaan voi osallistua? Kommentoimalla tänne? OLEN MUKANA!!! Taitoluistelu on ainoa laji, jonka parissa harrastan penkkiurheilua. Niin kaunista ja mieltä ylentävää.:)

 • Iina Piina
  Posted at 09:50h, 02 March

  Öääääöäöäöäöäöäöä pliis pliis pliis voisinko kerranki olla Hannu Hanhi ja kerranki voittaa jotaki, nyyh

  • Iina Piina
   Posted at 09:51h, 02 March

   Hä, miks minun kommentti meni keskeltä poikki? Piti siis lukea vielä, että oon haaveillu taitoluistelusta lapsesta saakka ja nyt oon puolisen vuotta harjotellu, kohta oma ohjelma kasaan ja kisaamaan heh heh!

 • sarkkyli
  Posted at 09:50h, 02 March

  Mukana!!! 🙂

 • AinoElina
  Posted at 09:52h, 02 March

  Eikä, koko postauksesta tuli niin hyvä mieli!!! 😀 arvonnassa mukana!

 • TuuliKiv
  Posted at 09:59h, 02 March

  mukana arvonnassa 🙂

 • Anniinaap
  Posted at 10:03h, 02 March

  Mukana arvonnassa! 😀

 • Krisseli
  Posted at 10:03h, 02 March

  Oi, taitoluistelu on kaunis laji! Luistimet pystyssä toivotan kaikille tsemppiä lippu-arvontaan 🙂

 • Eltsu
  Posted at 10:05h, 02 March

  Oispa upeeta päästä ihailemaan uskomattomia liukuja, vauhdikkaita pyörähdyksiä, lennokkaita taivutuksia sekä taidokkaita kuvioita!!

 • JLL
  Posted at 10:06h, 02 March

  MUKANA! 🙂

 • Tuuulia90
  Posted at 10:07h, 02 March

  Oi, olisi ihanaa päästä katsomaan taitoluistelua!! Tykkään luistelusta vaikken kovin hyvä siinä olekaan 🙂

 • Ripatti
  Posted at 10:09h, 02 March

  Hymyilin koko postauksen ajan, on varmasti ollut hauska kokemus niin sulla kuin Tinteilläkin 😀 Ihailtavaa heittäytymistä ja vanhojen taitojen esiinkaivamista, musta ei ehkä olisi tohon. Itsehän nimittäin jarrutan luistimilla niin että heittäydyn lumipenkkaan… Tykkään kyllä katsella luistelua, joten olen ehdottomasti mukana lippuarvonnassa 🙂

 • Valentina
  Posted at 10:10h, 02 March

  Mukana! 🙂

 • Evar.
  Posted at 10:16h, 02 March

  Mukana arvonnassa!

 • Muokkari
  Posted at 10:22h, 02 March

  Aivan mahtava postaus ja hauskaa lukemista varsinkin itselleni eli aktiiviselle luisteluharrastajalle.
  Huippua että uskallat heittäytyä ja mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Mukana arvonnassa ja kiitos hienoista kuvista 🙂

 • Johanna
  Posted at 10:36h, 02 March

  Ihana postaus, entisenä luistelijana luin sen hymyssä suin, sulla on mahtava asenne!:)

 • Jemppa
  Posted at 10:40h, 02 March

  Mukana arvonnassa! Uusien lajien kokeileminen on nastaa. Itsehän vaihdoin kaunokit hokkareihin lukiossa, kun mielestäni niillä helpompi luistella 😀

 • Sanna.N
  Posted at 10:41h, 02 March

  Ihana postaus!!! Täällä on kisassa mukana yks ex-luistelija! 🙂

 • LauraM
  Posted at 10:54h, 02 March

  Hep!! Täällä yksi blogin pitkäaikainen, mutta hiljainen lukija ilmoittautuu mukaan. Kiitos upeasta blogista, jonka kuvia ei kyllästy katselemaan koskaan 🙂

 • Salllas
  Posted at 10:59h, 02 March

  Haha ihana postaus! ?

 • Lauraaa
  Posted at 11:11h, 02 March

  Mukana 🙂

 • omppunen
  Posted at 11:12h, 02 March

  Ehdottomasti mukana kisassa! Taitoluistelu on upea laji 🙂

 • Aliisasa
  Posted at 11:12h, 02 March

  Mukana!
  Poikakaveri vei katsomaan pari vuotta sitten Art on Ice kiertuetta hartwalille. Oli kyllä melkonen ylläri sekin.

 • juliavei
  Posted at 11:18h, 02 March

  Upea palkinto, mukana! 🙂

 • Anas
  Posted at 11:20h, 02 March

  Hei! 12 – vuotinen taitoluistelu-urani on takanapäin ja olisi aivan superihanaa päästä katsomaan kyseisiä kisoja nostalgisena paikan päälle, mukana kilpailussa todellakin! <3

 • luisteluonpop
  Posted at 11:25h, 02 March

  Mukana arvonnassa. Toivottavasti uskallat uudestaan luistimille :).

 • Merru
  Posted at 11:30h, 02 March

  Mukana 🙂

 • Jannina
  Posted at 11:31h, 02 March

  Mukana arvonnassa! 🙂

 • laura1
  Posted at 11:34h, 02 March

  Jee, arvonnassa mukana!!

 • Katskus
  Posted at 11:34h, 02 March

  Olipa hauska postaus, erityisesti, kun olen itse entinen luistelija ja nykyinen valmentaja. Liput kelpaisi ehdottomasti!

 • Mymmeli94
  Posted at 11:39h, 02 March

  Hauskasti kirjoitettu postaus. 🙂 Olisi aivan superhienoa päästä katsomaan kisoja paikan päälle. T: entinen taitoluistelija

 • mariajemiina
  Posted at 11:42h, 02 March

  Haha vaikuttaa huipulta kokemukselta.. itellä on kyllä tuo ihan sama pelkoprobleema luistelussa.. mutta mieluusti menisin ihailemaan taidokasta luistelua visusti penkissä istuen!!

 • Kialiina
  Posted at 11:44h, 02 March

  Mahtavaa heittäytymistä! Mukana kisassa 🙂

 • S.H.
  Posted at 12:12h, 02 March

  Sulla on blogimaailman parhaat yhteistyöt!!! Mahtavaa heittäytymistä. Oot super!
  (Ja ps, toivottavasti arpaonni suosii!)

 • inkatuuli
  Posted at 12:13h, 02 March

  Todellakin mukana! Lähtisin koska vaan katselemaan kisoja mikäli ei olisi tämä opiskelijabudjetti hautaamassa unelmia! Onneks tulee kuitenkin televisiosta 🙂

 • tiittam
  Posted at 12:28h, 02 March

  Jäätanssi on niin kaunista, että liikutun joka kerta!

 • tel
  Posted at 12:31h, 02 March

  Olispa huippua saada liput! Ja hauska postaus 🙂

 • Ellaaaaar
  Posted at 12:36h, 02 March

  Ihana postaus! 🙂 Olisi kyllä hauska päästä katsomaan kisoja.

 • Anne H.
  Posted at 12:43h, 02 March

  Olisi ihanaa päästä katsomaan kisoja tytön kanssa. Mukana siis arvonnassa?

 • Eerikki
  Posted at 12:57h, 02 March

  Mukana arvonnassa!! Olisi ihanaa jos itse pääsis katsomaan, tai sitten voisi yllättää vanhemmat lipuilla! 🙂

 • PSK
  Posted at 13:01h, 02 March

  Niiiiiin mukana!!

 • Esmis
  Posted at 13:15h, 02 March

  Mukana!

 • SN
  Posted at 13:20h, 02 March

  Voi vitsi, tää postaus toi vahvasti mieleen omat taitoluisteluajat. Sillon oli niin ketterä ja taitava, vaan eipä oo enää. 😀 Ois huikeen kiva voittaa liput!

 • lilii
  Posted at 13:27h, 02 March

  kuulostaa kivalta!

 • Oona
  Posted at 13:31h, 02 March

  Mukana ollaan 🙂

 • OonaK
  Posted at 13:35h, 02 March

  Oioi ehottomasti mukana! 🙂

 • liisan
  Posted at 13:35h, 02 March

  Seuraamme äitini kanssa joka vuosi taitoluistelun MM-kisoja, ja äitini lempilaji on juuri tuo jäätanssi. Olisi siis ihan mahtavaa päästä katsomaan kisoja paikan päälle <3

 • millamaaret
  Posted at 13:45h, 02 March

  Mukana arvonnassa!

 • Auraa
  Posted at 13:54h, 02 March

  Mahtavaa että pääsit kokeilemaan luistelua!

 • kieloilona
  Posted at 13:57h, 02 March

  Moikka! Ihan mahtava arvonta mukana ollaan ja taas kerran mahtavia kuvia !! <3

 • Lii L
  Posted at 14:08h, 02 March

  Luistelu on aivan mahtavaa! Harrastin sitä nuorena, jonka jälkeen minulla oli 10 vuoden tauko ennen kuin tänä keväänä kaipuu takaisin jäälle oli niin kova että sinne mentiin. Meni aika monta kertaa ennen kuin tuntui edes hieman luonnolliselta luistella taas 😀
  Arvonta paketti on ihan mahtava myös 🙂

1 2 3 4