5-6 -vuotiaiden luistelutreeneissä

DSC_3106.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Taitoluistelun MM-kisat

 

Kuka muistaa vierailuni ammattibalettitanssijoiden treeneihin? Kokeilu oli sen verran ainutlaatuinen ja hilpeyttä herättävä (erityisesti ulkopuolisille katsojille), että ajattelin josko kokeltaisiin jotain samanlaista uudestaan. Lisähaastetta saadaan tällä kertaa liukkaasta jäästä ja luistimen teristä, jauzaa!

Taitoluistelun MM-kilpailut kilpaillaan Hartwall Arenalla 29.3-2.4.2017, ja yhteistyössä kisojen kanssa, pääsin todellakin treenaamaan taitoluistelijoiden kanssa! Jotta saisin treeneistä jotain irti, päädyin valitsemaan porukan, joka olisi edes joten kuten samalla tasolla kanssani. Pääsinkin treenaamaan 5-6 vuotiaiden Tinttien kanssa <3

(Edit huom: olin porukan heikoin lenkki, ja siitä ei ollut epäilystäkään :D)

Maanantai-iltapäivänä kirjoitin Google mapsiin “Warrior Arena, Espoo”. Alkuillasta luvassa olisi ihka ensimmäiset luistelutreenini. Jännitti.

 

DSC_3218.jpg

DSC_3198.jpg

 

Luisteluhistoriastani kertoo varmaankin parhaiten se, että vedin nyt ensimmäistä kertaa jalkaani vuonna 2015 joululahjaksi saamani luistimet. Suoraan paketista vielä… Siinä muoveja terien ympäriltä poistellessani tajusin, etten ole luistellut sitten yläasteen liikuntatuntien. Voiko siitä todella olla niin kauan? Yli kymmenen vuotta?!

Luistelun kanssa on varmaan vähän sama kuin laskettelun, tai pyörällä ajamisen, ajattelin. Ensimmäiset polkaisut ja käännökset ovat sitä hakemista, mutta homma palautuu mieleen pian niiden jälkeen. Näin jälkeenpäin on kyllä myönnettävä, ettei se nyt ihan näinkään kyllä mennyt.

Jäälle päästyäni selvisi, että kymmenessä vuodessa olen kasvattanut itselleni uuden pelkotilan, jota valmentajamme Virpi Horttana tosin kutsui terveeksi peloksi. Tuntui kuin olisin seissyt jäällä kolmessa metrissä (voi johtua luisteluseurastani, josta harva oli metriä kovin paljoa pidempiä). 

Jos nyt kaadun, mitä voi hajota? Ainakin lonkka ja häntäluu, ehkä selkänikamatkin. Onneksi varmistin vakuutukseni ennen tuntia. Huomasin miettiväni loppuviikon Pariisin reissua ja seuraavan viikon treenikuvauksia. Mustelmat ovat tervetulleita, mutten selviäisi kummastakaan murtuneella häntäluulla. Ei tällaisia asioita tullut kelattua liikuntatunneilla, haha.

 

DSC_3180-checker.jpg

DSC_3124.jpg

 

Pääsin tosiaan mukaan ihastuttavaan luisteluryhmään nimeltä Tintit. 5-6-vuotiaista koostuva iloinen joukko otti minut avosylin vastaan ja oli jo heti ennen tunnin alkua malttamattomana opettamassa viimeiseksi oppimiaan temppuja. ?Hei Sara, kokeile varsaloikkaa, kato näin! Sara hei, tee sisilisko?. En tehnyt vielä kumpaakaan, sen sijaan liu?uin tukevassa haara-asennossa ja yritin muistella, miten luistimilla jarrutettiinkaan.

Tunti alkoi improvisointiosuudella. Musiikki pistettiin soimaan ja tarkoituksena oli liidellä ympäri kaukaloa. Valmentajamme antoi ohjeet, mitä liikkeitä kappaleeseen tuli mahduttaa. Minulle oli onneksi omat ohjeet, ihan hyvä niin. En nimittäin ymmärtänyt puoliakaan ensimmäiseltä listalta. Minun piti ottaa vauhtia, nostaa toinen polvi ilmaan ja liukua mahdollisimman pitkään kädet sivuilla. Tämän liikkeen nimi oli kukko, ja se ei ollut niin helppoa kuin miltä kuulosti. Ei ainakaan kun pelko lonkkamurtumasta varjosti harjoitteluani 😀

 

DSC_3182.jpg

 

Seuraavaksi vetäydyttiin kaukalon toiseen päähän harjoittelemaan erilaisia liukuja, hyppyjä, alastuloja ja käännöksiä. Välillä niin, että koko porukka luisteli kaukalon halki ja välillä yksi kerrallaan. Minun on vieläkin vaikea käsittää miten taitavia ja kohteliaita nämä 5-6-vuotiaat olivat. Ohjeita kuunneltiin tarkasti ja kaikilla näytti olevan hauskaa. Erityisesti silloin, kun oli meikäläisen vuoro? 😀 Myös kaukalon laidoilla seisoskelevat vanhemmat näyttivät nauttivan, haha.

Alkushokin jälkeen luistelu ei enää tuntunut niin pelottavalta. Vaikka touhu oli edelleenkin huteraa, mummo-minäni ei varoitellut enää jokaisella käännöksellä. Selvisin ehjänä sooloharjoituksista sekä loppuhipasta (!), ja sain tunnin päätteeksi jopa kehuja vaa?astani (!!). Muutamaa mustelmaa ja uutta kokemusta rikkaampana kiitän ihastuttavia Tinttejä. Kiitos pikkuystäväni, te tartutitte minulle luistelukipinän!  

 

DSC_3134.jpg

DSC_3116.jpg

Pictures: Elisa Lepistö

 

Taitoluistelun MM-kilpailut kilpaillaan tosiaan Hartwall Arenalla 29.3-2.4.2017. Kyseessä on Suomi 100 -juhlavuoden suurin urheilutapahtuma p
ääkaupunkiseudulla. 
Taitoluistelun MM-kilpailulla on kymmenen kummia (mm. Diandra, Kiira Korpi ja Laura Lepistö), joista osa esiintyy 200 esiintyjän avajaisshowssa. Lisätietoa tapahtumasta ja lipuista löydät linkkien takaa.

ARVONTA: Pistetään jakoon 2 x kahden lipun paketit jäätanssin vapaatanssi -kilpailuun la 1.4. klo 16.35 – 20.00 (arvo. 170e per lippupaketti). Osallistu arvontaan jättämällä kommentti tähän postaukseen. Osallistumisaikaa on viikko, ja arvonta suoritetaan 9.3.

 

xx Sara

159 Comments
 • Pirjoho
  Posted at 14:20h, 02 March

  Mukana! 🙂

 • Medliss
  Posted at 14:31h, 02 March

  Oijoi mikä palkinto! Mukana!!

 • Kiitos mahdollisuudesta
  Posted at 15:00h, 02 March

  Oijoi mukana arvonnassa!

 • MariaK
  Posted at 15:02h, 02 March

  Luistelu on oma lemppari talvilajeista 🙂
  Mukana arvonnassa!

 • R-i-i-k-k-a
  Posted at 15:15h, 02 March

  Mukana arvonnassa, olisipa huippua voittaa liput 🙂 Teillä on selvästi ollut mahtava meininki harjoituksissa! 😀

 • Julia T
  Posted at 15:35h, 02 March

  Mukana!! 🙂

 • sssssatu
  Posted at 15:48h, 02 March

  Siis aivan ihania nää sun liikuntakokeilut! :D<3 mukana arvonnassa!

 • emiliakeijusofia
  Posted at 15:51h, 02 March

  Mukana arvonnassa! 🙂

 • Minttu-Maaria
  Posted at 16:13h, 02 March

  Hymyilyttää väkisinkin, itse kävin juuri muutama viikko sitten myös luistelemassa ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen 😀
  Ehdottomasti mukana arvonnassa 😉

 • Vierailija
  Posted at 16:17h, 02 March

  Mukana arvonnassa!! Uudestaan luistimille vaan 🙂

 • anni.k
  Posted at 16:28h, 02 March

  Mukana arvonnassa! Ihan huippu postaus muuten, lisää tällaisia 🙂

 • Aikku10
  Posted at 16:46h, 02 March

  Ihana postaus ja arvonta, itse ihailin aina Tintti Wegeliuksen luistelua, toivottavasti hänen nimen muistin joten kuten oikein.

 • Henna28vee
  Posted at 16:49h, 02 March

  Oli mukavaa lukea ja hienot kuvat taas sinulla. Meidän 3 vuotias sanoi, että hän ei halua luistella, itse halusin 4-5 vuotiaana ja varmaan ensi talvena meidän poikakin haluaa jo kokeilla luistelua. Jos voittaisin liput niin menisi katsomaan äidin tai parhaan ystävättäreni kanssa.

 • Peppinen
  Posted at 16:52h, 02 March

  Olisi aika aloittaa itselläkin taas luistelu, en muista kuinka paljon on aikaa viime luistelusta, oisikohan 15 vuotta tai sinne päin, lippuarvontaan haluan osallistua.

 • Pauliiina
  Posted at 17:05h, 02 March

  Ihana postaus! Mukana arvonnassa 🙂

 • Oonasofia
  Posted at 17:18h, 02 March

  Niin ehdottoman mukana tässä arvonnassa, maailman kaunein ja rakkain laji. Itse harrastanut lähes koko elämän ajan muodostelmaluistelua ja saavuttanut niin uskomattomia asioita. Kaipuu jäälle on suuri ja yksiäkään muokkakisoja lopettamisen jälkeen en ole missannut. Opiskelijabudjetilla en ole itse raaskinut lippuja ostaa niin tää ois ihan uskomaton chäänssi jos oikeesti voittais joskus jotain ja se olis jotain näin huikeeta!!!! Taitoluistelun MM Suomessa on niin historiallista että olis niin huikeeta olla seuraamassa sitä tunnelmaa, jännitystä ja rakkautta lajiin paikan päällä. Viime vuosina kisat menny livestreamin kautta katsottuna koko yön kestävällä kisakatsomolla niin tänä vuonna ei onneksi aikaero paina vaikka joutuis taas netistä seuraamaan:)

 • Nooranen
  Posted at 18:13h, 02 March

  Kuulostaa hauskalta, joten mukana ollaan! 🙂

 • Anme
  Posted at 18:21h, 02 March

  Ihailtavaa rohkeutta! Mukana arvonnassa 🙂

 • Riiiina
  Posted at 18:22h, 02 March

  mukana! 🙂

 • sannannaaa
  Posted at 20:11h, 02 March

  Mun 7-v tyttö harrastaa taitoluistelua ja olisi huippua viedä hänet seuraamaan kisoja. Mukana arvonnassa siis!

 • Emmaemiilia
  Posted at 20:16h, 02 March

  Mukana!! Entisenä taitoluistelijana liput olisivat unelmien täyttymys <3

 • Cecilia 06
  Posted at 20:46h, 02 March

  Taitoluistelua harrastava lapseni tulisi maailman onnellisimmaksi, jos pääsisi katsomaan kilpailuja.

 • emmajärv
  Posted at 20:51h, 02 March

  Ihana postaus ???? Mukana arvonnassa!

 • JonnaK
  Posted at 21:08h, 02 March

  Ihania kuvia ja mukana arvonnassa ollaan!:-)

 • Vierailija
  Posted at 21:18h, 02 March

  Mahtavaa heittäytymistä! Sun blogia on kiva lukea, kuvat ovat kauniita ja postauksista välittyy sun huikee asenne ja lukijalle jää hyvä mieli.
  Kisoja olisi hieno päästä katsomaan. Suurissa urheilutapahtunussa on aina niin mieletön fiilis ja on hienoo olla osana sitä 🙂

 • ReettaR
  Posted at 21:30h, 02 March

  Lajin parissa työskentelevän näkökulmasta ihana yhteistyö joten mukana ollaan !

 • zenduu
  Posted at 21:41h, 02 March

  Mukana ollaan arvonnassa! (:

 • hannat
  Posted at 21:45h, 02 March

  Kivan kuulloiset harjoitukset ja tsempparit 🙂 Mukana mielenkiintoisessa arvonnassa.

 • Inkeri Rantala
  Posted at 22:20h, 02 March

  Mukana kisassa! 🙂

 • Vierailija
  Posted at 02:43h, 03 March

  Ihanat treenit ?? Tuli hyvä mieli tätä lukiessa, kiitos.

 • Mekaksi
  Posted at 04:34h, 03 March

  Arvonnassa mukana, minä ja pieni taitoluistelijan alku 😉

 • Eliana
  Posted at 04:40h, 03 March

  Mukana! Olis huippua päästä kisoja katsomaan 🙂

 • Ronjamiranda
  Posted at 05:54h, 03 March

  Mukana arvonnassa! Ps. Ihana pipo!<3

 • tannttu
  Posted at 06:26h, 03 March

  Oi mukana! 🙂

 • Jennann
  Posted at 06:43h, 03 March

  Mukana!!

 • Ellu234
  Posted at 07:22h, 03 March

  Ihana pipo, mistä toi on!?!

 • anniz_
  Posted at 07:31h, 03 March

  Mahtava arvonta, mukana! 🙂

 • ssonjaa
  Posted at 08:39h, 03 March

  olispa mahtavaa päästä näkemään itselle ihan uutta lajia! 🙂

 • jasssu
  Posted at 08:50h, 03 March

  Mukana! 🙂

 • Kisuli
  Posted at 08:56h, 03 March

  Ehdottomasti mukana!!!!

 • jappeq
  Posted at 10:27h, 03 March

  Osallistun! 🙂

 • poppis
  Posted at 10:30h, 03 March

  Mukana arvonnassa! Olisi mahtava kohokohta äiti-tytär -viikonlopulle, jolloin juhlimme molempien synttäreitä. 

 • Alinakoo
  Posted at 10:30h, 03 March

  Entinen luikkari pakahtuis onnesta jos pääsisin kisoja katsomaan <3

 • Lörö
  Posted at 11:12h, 03 March

  Mukana arvonnassa!!! Ps. Luin tän postauksen hymy huulilla:))

 • ilmapallo
  Posted at 14:46h, 03 March

  nyt on mahti palkinto eli mukana siis!! 🙂

 • Vierailija
  Posted at 19:02h, 03 March

  Mukana!! 🙂

 • Laura
  Posted at 20:22h, 03 March

  Onpa ihanat vaatteet sulla tässä postauksessa!!

 • aeel
  Posted at 07:11h, 04 March

  Olisi aivan ihanaa päästä paikan päälle fiilistelemään kisatunnelmaa! 🙂

 • nellille
  Posted at 07:22h, 04 March

  Mukana arvonnassa!

 • Kati.
  Posted at 08:27h, 04 March

  Kävin itsekin viikko sitten poikaystävän kanssa 7 vuoden jälkeen kokeilemassa jäätä. Aluksi oli kyllä hutera olo mutta sitten innostus otti vallan ja mentiin jo kovaa. 🙂
  Ehdottomasti mukana arvonnassa.