5-6 -vuotiaiden luistelutreeneissä

DSC_3106.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Taitoluistelun MM-kisat

 

Kuka muistaa vierailuni ammattibalettitanssijoiden treeneihin? Kokeilu oli sen verran ainutlaatuinen ja hilpeyttä herättävä (erityisesti ulkopuolisille katsojille), että ajattelin josko kokeltaisiin jotain samanlaista uudestaan. Lisähaastetta saadaan tällä kertaa liukkaasta jäästä ja luistimen teristä, jauzaa!

Taitoluistelun MM-kilpailut kilpaillaan Hartwall Arenalla 29.3-2.4.2017, ja yhteistyössä kisojen kanssa, pääsin todellakin treenaamaan taitoluistelijoiden kanssa! Jotta saisin treeneistä jotain irti, päädyin valitsemaan porukan, joka olisi edes joten kuten samalla tasolla kanssani. Pääsinkin treenaamaan 5-6 vuotiaiden Tinttien kanssa <3

(Edit huom: olin porukan heikoin lenkki, ja siitä ei ollut epäilystäkään :D)

Maanantai-iltapäivänä kirjoitin Google mapsiin “Warrior Arena, Espoo”. Alkuillasta luvassa olisi ihka ensimmäiset luistelutreenini. Jännitti.

 

DSC_3218.jpg

DSC_3198.jpg

 

Luisteluhistoriastani kertoo varmaankin parhaiten se, että vedin nyt ensimmäistä kertaa jalkaani vuonna 2015 joululahjaksi saamani luistimet. Suoraan paketista vielä… Siinä muoveja terien ympäriltä poistellessani tajusin, etten ole luistellut sitten yläasteen liikuntatuntien. Voiko siitä todella olla niin kauan? Yli kymmenen vuotta?!

Luistelun kanssa on varmaan vähän sama kuin laskettelun, tai pyörällä ajamisen, ajattelin. Ensimmäiset polkaisut ja käännökset ovat sitä hakemista, mutta homma palautuu mieleen pian niiden jälkeen. Näin jälkeenpäin on kyllä myönnettävä, ettei se nyt ihan näinkään kyllä mennyt.

Jäälle päästyäni selvisi, että kymmenessä vuodessa olen kasvattanut itselleni uuden pelkotilan, jota valmentajamme Virpi Horttana tosin kutsui terveeksi peloksi. Tuntui kuin olisin seissyt jäällä kolmessa metrissä (voi johtua luisteluseurastani, josta harva oli metriä kovin paljoa pidempiä). 

Jos nyt kaadun, mitä voi hajota? Ainakin lonkka ja häntäluu, ehkä selkänikamatkin. Onneksi varmistin vakuutukseni ennen tuntia. Huomasin miettiväni loppuviikon Pariisin reissua ja seuraavan viikon treenikuvauksia. Mustelmat ovat tervetulleita, mutten selviäisi kummastakaan murtuneella häntäluulla. Ei tällaisia asioita tullut kelattua liikuntatunneilla, haha.

 

DSC_3180-checker.jpg

DSC_3124.jpg

 

Pääsin tosiaan mukaan ihastuttavaan luisteluryhmään nimeltä Tintit. 5-6-vuotiaista koostuva iloinen joukko otti minut avosylin vastaan ja oli jo heti ennen tunnin alkua malttamattomana opettamassa viimeiseksi oppimiaan temppuja. ?Hei Sara, kokeile varsaloikkaa, kato näin! Sara hei, tee sisilisko?. En tehnyt vielä kumpaakaan, sen sijaan liu?uin tukevassa haara-asennossa ja yritin muistella, miten luistimilla jarrutettiinkaan.

Tunti alkoi improvisointiosuudella. Musiikki pistettiin soimaan ja tarkoituksena oli liidellä ympäri kaukaloa. Valmentajamme antoi ohjeet, mitä liikkeitä kappaleeseen tuli mahduttaa. Minulle oli onneksi omat ohjeet, ihan hyvä niin. En nimittäin ymmärtänyt puoliakaan ensimmäiseltä listalta. Minun piti ottaa vauhtia, nostaa toinen polvi ilmaan ja liukua mahdollisimman pitkään kädet sivuilla. Tämän liikkeen nimi oli kukko, ja se ei ollut niin helppoa kuin miltä kuulosti. Ei ainakaan kun pelko lonkkamurtumasta varjosti harjoitteluani 😀

 

DSC_3182.jpg

 

Seuraavaksi vetäydyttiin kaukalon toiseen päähän harjoittelemaan erilaisia liukuja, hyppyjä, alastuloja ja käännöksiä. Välillä niin, että koko porukka luisteli kaukalon halki ja välillä yksi kerrallaan. Minun on vieläkin vaikea käsittää miten taitavia ja kohteliaita nämä 5-6-vuotiaat olivat. Ohjeita kuunneltiin tarkasti ja kaikilla näytti olevan hauskaa. Erityisesti silloin, kun oli meikäläisen vuoro? 😀 Myös kaukalon laidoilla seisoskelevat vanhemmat näyttivät nauttivan, haha.

Alkushokin jälkeen luistelu ei enää tuntunut niin pelottavalta. Vaikka touhu oli edelleenkin huteraa, mummo-minäni ei varoitellut enää jokaisella käännöksellä. Selvisin ehjänä sooloharjoituksista sekä loppuhipasta (!), ja sain tunnin päätteeksi jopa kehuja vaa?astani (!!). Muutamaa mustelmaa ja uutta kokemusta rikkaampana kiitän ihastuttavia Tinttejä. Kiitos pikkuystäväni, te tartutitte minulle luistelukipinän!  

 

DSC_3134.jpg

DSC_3116.jpg

Pictures: Elisa Lepistö

 

Taitoluistelun MM-kilpailut kilpaillaan tosiaan Hartwall Arenalla 29.3-2.4.2017. Kyseessä on Suomi 100 -juhlavuoden suurin urheilutapahtuma p
ääkaupunkiseudulla. 
Taitoluistelun MM-kilpailulla on kymmenen kummia (mm. Diandra, Kiira Korpi ja Laura Lepistö), joista osa esiintyy 200 esiintyjän avajaisshowssa. Lisätietoa tapahtumasta ja lipuista löydät linkkien takaa.

ARVONTA: Pistetään jakoon 2 x kahden lipun paketit jäätanssin vapaatanssi -kilpailuun la 1.4. klo 16.35 – 20.00 (arvo. 170e per lippupaketti). Osallistu arvontaan jättämällä kommentti tähän postaukseen. Osallistumisaikaa on viikko, ja arvonta suoritetaan 9.3.

 

xx Sara

159 Comments
 • Elisabethwe
  Posted at 08:43h, 04 March

  No nyt kyl innostais nähdä oikein livenä taitoluistelua!!! Mukana ollaan!

 • -Satsu
  Posted at 10:14h, 04 March

  Mukana lippujen arvonnassa 🙂 taitoluistelua seurasin tiiviisti, kun Laura Lepistö vielä luisteli. Sen jälkeen into on hiipunut ja seuraan vain joitakin esityksiä. Kuitenkin kilpailut paikan päällä houkuttavat oikein paljon

 • Elliy
  Posted at 10:54h, 04 March

  Kuulostaapa hauskalta tuo luistelutunti! Ja ihania nuo kuvat! Ehdottomasti mukana arvonnassa 🙂

 • Emmaaaa
  Posted at 11:37h, 04 March

  Mukana ollaan!:) kiva, että luistelusta jäi noin hyvä fiilis sulle!

 • Laura
  Posted at 12:03h, 04 March

  Mukana arvonnassa 🙂

 • Jepajee
  Posted at 13:09h, 04 March

  Pienet tintit ovat aina niin suloisia! Olispa kiva päästä katsomaan myös vähän isompia luistelijoita jäätanssikisaan!:)

 • EmiL
  Posted at 13:10h, 04 March

  Haha, luistelu on yllättävän vaikea laji 😀 olis kyllä hienoa kisoja päästä katsomaan varsinkin kun Suomellakin niin upeat edustajat kisassa mukana!

 • Ex-skater
  Posted at 13:16h, 04 March

  Mukana!! 🙂 Luistelumaailmassa eläneenä postausta oli hauska lukea 😀

 • Jot
  Posted at 13:23h, 04 March

  Mukana arvonnassa!

 • Tiinis
  Posted at 13:23h, 04 March

  Pikkuluistelijat on ihania! <3
  Mukana arvonnassa!

 • Tinttiih
  Posted at 14:14h, 04 March

  Ihana kokemus (:

 • Vierailija
  Posted at 15:56h, 04 March

  Rohkeaa. Luistelu on vaikeaa ja jäätanssi aivan upeaa. Mukana. Kuningataräiti

 • Hanna H
  Posted at 16:37h, 04 March

  Mukana arvonnassa!! 🙂

 • Stillskating
  Posted at 16:45h, 04 March

  Oii ihanaa että oot rohkea ja uskallat kokeilla haastaviakin lajeja. Luistelu jos mikä vaatii heittäytymistä ja uskallusta! Itse löysin luistelun uudelleen ja nautin yhä harjoittelusta ja kehittymisestä. Toivoisin että kaikilla olisi rohkeutta kokeilla jotain uutta tai vanhaa harrastusta 🙂 ehdottomasti mukana arvonnassa !

 • Nannura
  Posted at 16:59h, 04 March

  Arvonnassa! Olisipa ihana mennä äidin kanssa katsomaan kisoja. T. Entinen taitoluistelija.

 • Ninamarjukka
  Posted at 17:22h, 04 March

  Luistelussa on juuri parasta tuo,että jokainen voi omalla tasollaan kokea yhdellä potkulla tunteen jään päällä liitämisestä.Sitten kun jotkut osaavat liittää vauhtiin hypyt ja piruetit, siitä tulee jännittävää -ja musiikki mukana saa sen näyttämään maagiselta.Ainakin televisiosta.Millaista se onkaan paikan päällä?
  Siksi mukana arvonnassa.

 • Riinis
  Posted at 18:57h, 04 March

  Mukana! 🙂

 • MT
  Posted at 19:21h, 04 March

  Mukava kun useamman bloggaajat ovat tuoneet esille pian 100-vuotiasta Suomea! Kiitos sinullekin 🙂
  Osallistun mielellään arvontaan, ja jos voitan, lähden äitini kanssa. Molemmat rakastamme taitoluistelua 🙂
  -MT-

 • masinn
  Posted at 20:35h, 04 March

  Minun äiti rakasti taitoluistelua, tyttäreni harrasti muodostelmaluistelua, ja minä aikuisena uskalsin luistimiin. Olen mukana arvonassa.

 • hannqb
  Posted at 21:16h, 04 March

  Oiiiiij! entisenä harrastajana tää ois tosi kiva päästä kattomaan! 🙂

 • Kamppu
  Posted at 23:27h, 04 March

  Oih,
  Tämä pelastaisi tämän huonon äidin joka myöhästyi lippujen ostosta!

 • santtu64
  Posted at 06:18h, 05 March

  Mukana arvonnassa, huipputilaisuus nähdä arvokisaluistelijoita!:)

 • AinoEmilia
  Posted at 07:31h, 05 March

  Osallistun arvontaan! 🙂

 • Toiveikas
  Posted at 08:53h, 05 March

  Jos sitä joskus nyt osallistuiskin johonkin kilpailuun (todennäköisyys voittaa 6/5), taitoluistelua kun olen harrastanut pian 13 vuotta nii olis kiva päästä kattelee 😀

 • Karoliina Sofia
  Posted at 10:22h, 05 March

  Ehdottomasti mukana arvonnassa! Ihan pikkutytöstä asti olen taitoluistelua seuraillut ja olis niin upeeta päästä ihan livenä katsomaan kisoja!!!

 • SuperLlad
  Posted at 10:51h, 05 March

  Oi vitsi mulle on jostain syystä tullut outo hinku päästä luistelemaan. En siis ole koskenutkaan luistimiin varmaan kymmeneen vuoteen enkä edes omista luistimia. Olisikin aika siistiä päästä purkamaan himo katsomalla muiden taidokasta touhuilua 😀

 • Noora K.
  Posted at 11:44h, 05 March

  Mukana 🙂

 • Maijaaaaa
  Posted at 11:45h, 05 March

  En itse osaa luistella ollenkaan, mutta luistelun katsominen on silti ihanaa. Niin hienoja ja taiteellisia esityksiä. Mukana arvonnassa siis!

 • naneane
  Posted at 12:06h, 05 March

  Kiitos Sara upeasta blogistasi! Miksi luen blogias on sun ihanan rento, huoleton ja positiivinen elämänasenne ja kirjoitat rehellisesti, upeita kuvia unohtamatta 🙂 Osallistun myös lippuarvontaan kernaasti!

 • Yogini
  Posted at 13:42h, 05 March

  Taitoluistelu on niin kaunis laji! Herkistyn aina, kun katselen kisoja.
  Itselläni on pojalta perityt hokkarit, joilla luistelin viime talvena kerran kuuden vuoden tauon jälkeen. Kammottava pelko oli tullut polvileukkauksen myötä mukaan lajiin, enkä osannut enää ollenkaan jarruttaa hokkareilla. Vauhti pysähtyi kun liuin hankeen tai päin pukukopin seinää. Seuraavaa luistelukertaa varten on pakko hankkia tyttöjen luistimet, joissa on terät, hokkareilla en enää uskaltaudu jäälle.

 • Jensq
  Posted at 16:08h, 05 March

  Luistelu on paras talviurheilulaji! sekä tyttöjen tyyliin että lätkäkaukalossa. Olisi niin hienoa päästä katsomaan kisoja paikan päälle!

 • lauravanilja
  Posted at 22:08h, 05 March

  Ihana kirjoitus 🙂 Ja olispa kiva päästä katsomaan taitoluistelua parinkymmenen vuoden tauon jälkeen!

 • Elise H.
  Posted at 00:27h, 06 March

  Mukana arvonnassa! 🙂

 • Helsssunen
  Posted at 08:51h, 06 March

  Tuli hymy huulille joten osallistun arvontaan!

 • miida_
  Posted at 12:20h, 06 March

  ui ui tuonne ois kiva päästä 🙂

 • Emppunen
  Posted at 14:40h, 06 March

  Hauska postaus! Olen taitoluistelijan äiti ja muistan mainiosti nuo Tintti -ajat! 15 -vuotias on kehittynyt vuosien saatossa taitavaksi hyppääjäksi ja piruettien tekijäksi, äiti on jäänyt tuolle kukkoliukutasolle! MM-kisat on mahtava tapahtuma, suosisipa onni meitä 🙂

 • Penkkiluistelija
  Posted at 14:52h, 06 March

  Taitoluistelu on mun ja äidin yhteinen innostus, tosin penkin puolelta kummankin osalta. 🙂 Olis mieletöntä päästä katsoon juhlavuoden kisoja!

 • Eltsih
  Posted at 15:12h, 06 March

  Mukana :)!

 • ellaidan
  Posted at 17:29h, 06 March

  Mukana! 🙂

 • JennyT
  Posted at 19:19h, 06 March

  Olipa kiva postaus, voikun arpaonni suosis! 🙂

 • Elviran
  Posted at 20:31h, 06 March

  Mukana!!! 🙂

 • Lottta
  Posted at 22:20h, 06 March

  Mukana! Varmasti upea tapahtuma tulossa!

 • Hannahannah
  Posted at 03:30h, 07 March

  Mukana ehottomasti! Hauskana faktana muuten siskoni on luistellut kyseisessä Tintti-ryhmässä juurikin Virpin valmennuksessa haha 😀

 • Ruiskaunokki
  Posted at 08:03h, 07 March

  Olisi upeaa päästä viemään joko mummo tai oma pikku Tintti tai molemmat 🙂 katsomaan jännittäviä kilpailuja paikan päälle.
  Kirjoitus oli mahtava ja kannustava. Olen huomannut kuinka pienten luistelijoiden innostus tarttuu, he opettavat mielellään kavereille taitojaan ja pikkuvelikin koittaa vaakaliukua hokkareilla venyttää. Tuleekohan joistakin heistä kilpailijoita maailman areenoille tai esiintyjiä kotikentälle ihan omaksi ja läheisten iloksi :)!

 • VVVV
  Posted at 12:24h, 07 March

  Taitoluistelu on kaunista katseltavaa! Ehkä pääsisi livenäkin katsomoon 🙂

 • Kukkurus
  Posted at 15:03h, 07 March

  Luistelu on ihanaa! Mukana arvonnassa.

 • hheennnnnaa
  Posted at 15:19h, 07 March

  Mukana arvonnassa! Olisi iha huippuu päästä kattomaa paikan päälle 🙂

 • H-eini
  Posted at 20:10h, 07 March

  Hienoa heittäytymistä vuosien jälkeen jäälle. Mahtava arvonta, mukana ollaan.

 • onj
  Posted at 20:30h, 07 March

  Moikka! taas vähään aikaan en ole ehtinyt lukemaan blogiasi, joten nyt selaan kaiken taas läpi 😀 ehdottomasti mukana arvonnassa, taitoluistelu on niin kaunis ja tunteita herättävä laji, että olisi mahtavaa nähdä paikan päällä 🙂 ja hyvää kevään jatkoa sulle!!

 • Katriiiina
  Posted at 21:53h, 07 March

  Mukana, olis ihan mahtavaa!:)