8 x vinkki Tallinnaan matkustavalle

DSC_4879.jpg

F-Hoone

 

Tallinnaan matkaajat hoi! Seuraa muutama vinkki, joka kannattaa ehdottomasti napata ylös.

Tästä kaupungista on viime vuosien aikana tullut ihan lemppareita. Siinä missä ennen jumituttiin Rottermannille ja Viru keskukseen, lähdetään nykyään haahuilemaan vähän etäämmälle. Uusia ravintoloita ilmestyy tiheään tahtiin ja urbaaneita vaateputiikkeja on siellä täällä.

Kaupunki ja etenkin sen laitamat muistuttavat minua Berliinistä. Tallinna on best, etenkin kun sinne menopaluu maksaa näin tiistaipäivänä vähemmän kuin samainen tiketti kotikaupunkiini Kotkaan!

 

DSC_4739.jpg

F-Hoone

 

F-HOONE

Telliskivi Loomelinnak -keskuksessa sijaitseva ravintola on ikisuosikkini. Coolimpaa kahvilarakennusta on vaikea löytää. Paikka tarjoaa niin aamiaista, lounasta kuin illallistakin. Ja baarinakin se on suosittu. Aamiaismunakkaalla oli hintaa 1,8e ja reilu vihersmoothie maksoi 3e!

KALAMAJA

Mikäli et ole vielä käynyt Kalamajan kaupunginosassa, tee se pian! Vanhat puutalot ja söpöt pikkukahvilat terasseineen sulattavat sydämen. Kontrastina puutaloille löytyy vanhasta tehdasalueista koostuva urbaanimpi puoli, joka sekin upea!

TELLISKIVI LOOMELINNAK

Alue, joka teki minuun ihan hurjan vaikutuksen, kun täällä ensimmäisen kerran pari vuotta takaperin puolivahingossa vierailin. Kalamajan kaupunginosassa sijaitsevaan urbaaniin keskukseen kuuluu useita rakennuksia, joista löytyy ravintoloita, kahviloita, sisustusliikkeitä, kirpputoreja, studioita jne. Yksi liikkeistä on mm. kuvissa vilahtava sisustuskauppa/kahvila, Homeart!

 

DSC_4887-2.jpg

Homeart

DSC_4955.jpg

DSC_4974-2.jpg

Toompean mäki

DSC_4995.jpg

Toompean mäki

 

TOOMPEAN MÄKI

The times we had -seinän koti on ilmeisen suosittu näköalapaikka, josta tosin kuulin ensimmäistä kertaa vasta tällä viikolla 😀 Vanhassa kaupungissa sijaitsevalta tasanteelta avautuu kaunis näkymä kaupunkiin!

SFÄÄR

Trendikkään viihtyisä ravintola ja vaatekauppa samassa tilassa – love it!! Ravintola tarjoaa kaikkea aina aamupalasta dinnereihin ja kaupasta löytyy sisustustuotteiden lisäksi kattava valikoima eri vaatemerkkejä niin naisille kuin miehillekin. Acne, Edwin, Levi’s, New Balance, Samuji ja Birkenstock ainakin bongattu!

 

DSC_4925.jpg

Sfäär

DSC_4911-2.jpg

Sfäär

DSC_4917.jpg

Sfäär

DSC_5019.jpg

Rataskaevu 16

 

RATASKAEVU 16

Vanhassa kaupungissa sijaitseva supersuosittu, tunnelmallinen ravintola ei ole turhaan suosittu. Ihana henkilökunta (joka jättää överisöpöjä viestejä kuitteihin!!) ja herkullinen ruoka takaavat kivan ravintolaelämyksen. Mahtava paikka! Kurpitsakeitolla oli hintaa 3,9e.

VEGAN RESTORAN V

Rataskaevu 16 vieressä sijaitseva vegaaniravintolan annokset vaikuttivat menun perusteella ihan taivaallisilta. Nam! Jälleen yksi teidän ylistämistänne paikoista, johon ei ehditty tällä reissulla, mutta palataan varmasti vielä myöhemmin. 

NOP

Neighbourhood Organic Place eli NOP vaikuttaa aivan sairaan ihanalta paikalta! Tosi moni teistä suositteli tätä, mutta meiltä loppui aika (ja ruokahalu :D) kesken. Ensi visiitillä ihan pakko käydä! Ihan pakko! Jos nyt kieltä tulkitsen ihan oikein (haha), näyttäisi listalta löytyvän ainakin smoothie bowleja, avokadoleipiä, iiiihania salaatteja. 

 

DSC_5029.jpg

Rataskaevu 16

 

xx Sara

2 Comments
 • Emmaemma
  Posted at 17:30h, 25 August

  Kiitos tuhannesti!! Nuita samoja ruokapaikkoja olinki jo tiiraillu etukäteen mut Telliskiveen on kyllä näiden vinkkien perusteella pakko päästä etsimään kirppareita ja pieniä kivijalkakauppoja. 🙂
  Sun ottamat kuvat ovat hurjan houkuttelevia, toivottavasti todellisuus osoittautuu yhtään samaksi! 😀

  • saratickle
   Posted at 05:59h, 27 August

   Jes jes! Sinne ehdottomasti 🙂 haha ihan varmasti osottautuu, ja vieläpä paljon upeammaksi! 🙂