Kurkistus vaatekaappiini

DSC_2258.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Ikea

 

Yksi iloinen tyttö myhäilee onnellisia näitä kuvia postaukseen ladatessa. Uusi kaappi on täällä!! PAX-kaapin osat tuotiin Ikeasta illalla ja kasauspalvelun pojat tulivat seuraavana aamuna. Meikäläinen ei muuta tehnyt kun kummasteli keittiön pöydän äärestä käsin ripeästi edistyvää kasausurakkaa. Luksusta!!

Kaappi oli valmis ja pojat lähtivät. Ulko-oven sulkeuduttua hyökkäsin into piukeana täyttämään hyllyjä. Ja sitä täytettäväähän riitti. Uuteen kaapistoon tuli mahtua niin takkeja, kenkiä, päähineitä kuin tavallisia yläosiakin. Ja treenivaatteita. Ja niin tosiaan, koko talouden lakanat ja pyyhkeet…

DSC_2219.jpg

DSC_2161.jpg

Kuten täällä jo mainitsinkin, oli tilanpuute se suurin ongelmamme. Edellinen kaappi oli puolta pienempi, sisältäen ainoastaan pienen vaatetangon ja kolme hyllyä. Voitte kuvitella miltä sen sisällä näytti. En halua edes palata siihen 😀

Uudesta kaapista löytyy niin henkaritilaa, lipastoja, hyllyjä kuin kenkäsäilytysjärjestelmäkin. Sillä kaappi on syvä, myös lipastot ovat tilavia. Ja sama koskee hyllytilaa. Henkaritilat ovat sen verran korkeat, että niiden alaosaan on helppo sijoittaa säilytyslaatikoita! Kaapista löytyy siis aivan järjettömästi tavaraa, mutta se ei näytä lainkaan täydeksi ahdetulta.

DSC_2277.jpg

Treenivaatteille neljä kokonaista lipastoa, ahh!

DSC_2326.jpg

DSC_2209.jpg

 

xx Sara

Tags:
,
8 Comments
 • Vierailija
  Posted at 16:46h, 18 April

  Sattuipa sopivasti! Olin tulossa katsomaan, olitko vastaillut Mitä jos -postaukseen jätettyyn kommenttiin, mutta Ikean tiimoilta olikin kokonaan uusi postaus. Ilmeisesti et viimeisintä kommenttiani postaukseen huomannut 🙂
  Kommentissani esitin sulle kysymyksen vielä siitä, uskotko todella Ikean sivuilta löytyviin vaatimuksiin työoloista ja työntekijän kohtelusta. Kun Ikea on aiemmin itsekin myöntänyt heikommin kehittyneissä maissa olevien alihankkijoiden valvomisen olevan haastavaa, voiko silloin hyvillä mielin vain nojata yhtiön nettisivuilla oleviin periaatteisiin hyvistä työoloista, vaikka niiden täyttymisestä ei itse asiassa olekaan mitään varmuutta? Totesin myös, että tuntuu ainakin omaan päättelyyni aika loogiselta, että erittäin iso ja valtavasti halpaa tavaraa tuottava yritys säästää nimenomaan niiden työntekijöiden kustannuksissa (palkat, työajat, työturvallisuus), joita muun maailman on hankala nähdä (alihankkija siis yksinkertaistettuna pakotetaan koko ajan halvempaan hintaan sopeutumiseen, jolloin alihankkija tinkii työntekijöihin liittyvissä maksuissa – muuten yhtiö vaihtaisi alihankkijaa).
  Edelleenkään en suuria analyysejä kaipaa, mutta kun kerran Ikean kanssa yhteistyötä teet niin asia tuntuu musta ihan oikeutetulta kysyä. Sinällään hölmöä multa tarttua nimenomaan Ikeaan yhtiönä, samaa olisin voinut kysyä jostain toisestakin yrityksestä jonka kanssa teet yhteistyötä. Ikeasta kuitenkin on itselläni muistissa sen aiempi lapsityövoiman käyttö, ja siksi kiinnitti huomion.
  Hieno kaappihan toi on, kiva että kaikki vaatteesi nyt mahtuvat johonkin!

  • saratickle
   Posted at 19:47h, 18 April

   Moi! Musta tuntuu jotenkin turhalta käydä tätä keskustelua kommenttiboksissa, siksi vastasin sinulle kerran, mutten lähtenyt jatkamaan hommaa sen enempää.

   Asiat eivät todellakaan ole näin mustavalkoisia. Sanoit, että Ikea on myöntänyt heikommin kehittyneissä maissa olevien alihankkijoiden valvomisen olevan haastavaa. En todellakaan tuomitsisi heitä tästä lauseesta. Kuinka monella muulla suuryrityksellä on sama tilanne? Voiko tämän sun teoriasi mukaan ylipäätään uskoa kenenkään yrityksen nettisivuilla lukeviin ilmoituksiin?

    

    

    

   • Vierailija
    Posted at 08:41h, 19 April

    Minkä takia tästä keskusteleminen kommenttiboksissa on yhtään sen turhempaa kuin mistään muustakaan, mistä sulle yleensä kommentoidaan? On jotenkin surullista, että moni bloggaaja kokee turhana ja jotenkin asiaan kuulumattomana yleensä juuri sen keskustelun, jossa haluttaisiin bloggaajan mielipiteitä ja perusteluja heidän blogissaan esiintyviin tuotteisiin liittyviin eettisiin asioihin. Surullisinta ehkä on se, ettet nimenomaan koe tarvetta vastata näihin kommentteihin.
    En esittänyt mitään teoriaa kommentissani, joten en tiedä mihin sillä viittaat. Ihan perus sosiaaliseen kestävyyteen (ekologisesta kestävyydestä puhumattakaan) keskittyvää keskustelua ja tutkimusta lukemalla nousee esiin tämä ongelma kolmannen maailman työoloista (myös se aiemmin mainittu The True Cost valottaa samaa asiaa, joskaan dokkarin “lähdeviittauksia” en tiedä). Se, että vastaat kysymyksiini kysymyksillä, kertonee siitä, ettet välttämättä ole pohtinut asiaa sen suuremmin. Kysyt, kuinka monella suuryrityksellä on sama tilanne: varmasti ihan hiton monella. Voiko minkään yrityksen nettisivuilla lukeviin “ilmoituksiin” (? tarkoitatko siis standardeja, arvoja tai toimintaperiaatteita, vai jotain muuta?) luottaa, kysyt seuraavana. Ei välttämättä, ellei viestintä ja tuotantoprosessi ole todella läpinäkyvää. Esimerkiksi juuri Ikeaa on aikaisemmin kritisoitu viestinnän läpinäkymättömyydestä.
    Ongelma mun mielestä tässä keississä on se, että Ikea kuitenkin kirjoittaa nettisivuillaan “Suorat tavarantoimittajamme työllistävät noin 600 000 ihmistä eri puolilla maailmaa, ja haluamme olla varmoja, että heistä jokaista kohdellaan hyvin.”, huolimatta siitä, ettei se oikeasti voi valvoa näiden ihmisten työoloja. Silloin on mielestäni valheellista väittää sivuilla, että “haluamme olla varmoja”.
    Tulkitsen vastauksesi perusteella, että koska sosiaalisen kestävyyden huomiointi on monelta osaltaan hankalaa ja aikaa vievää, et kiinnitä siihen suuremmin huomiota. Se on mielestäni ihan ymmärrettävää, mutta silloin tuntuu vähän tekopyhältä linkkailla firman työntekijöitä kunnioittavia periaatteita luettavaksi.

 • Lii L
  Posted at 19:25h, 18 April

  Oon ite unelmoinut samanlaisesta järjestelmästä jo niin pitkään ja aina sanon että sitten kun on oma kämppä 🙂 Sitten joskus, omasi näyttää hyvältä ja niin organisoidulta!!

  • saratickle
   Posted at 19:48h, 18 April

   Mulla sama kaapisto on kuulunut myöskin toivelistalle jo pidemmän aikaa! 🙂

   Ei muuta kun omaa kämppää odotellessa! 🙂

 • ElisaA
  Posted at 06:12h, 19 April

  Ostin meidän nykyiseen kämppään juurikin tuon kaapin noilla maitolasiovilla. Toisella puolella pelkkää hyllyä ja toisella puolella molemmille omat tangot (mies kun käyttää kauluspaitoja töissä joka päivä) ja en kyllä vaihtaisi tuota kaappia mihinkään mistään hinnasta!! On vieläkin kuin uusi ja juuri passeli meille.

  • saratickle
   Posted at 13:02h, 19 April

   Oii! Joo sama täällä, jotenkin niin fresh juurikin näillä ovilla! 🙂

   • ElisaA
    Posted at 13:26h, 19 April

    Siis todellakin ihanan raikas, meillä kaappi on ollut makuuhuoneessa jo melkein kolme vuotta ja se näyttää kuin uudelta. Eikä se näytä niin massiiviselta, koska se on kokonaan valkoinen 🙂