Surffileiri Balilla – Asenne Surf Camp

DSC_3065.jpg

 

Olen saanut viime aikoina niin paljon kysymyksiä IG-storyyni Balin surffileiristä, että ajattelin omistaa sille oman postauksen. Päivitetyillä kuvilla ja kokemuksilla. 

Edellinen juttuni viime vuodelta löytyy täältä

Tämä leiri on kaikille, jotka haluavat kehittyä surffauksessa. Voit olla täysin aloittelija (suurin osa leiriläisistä ei ole koskaan edes pidellyt surffilautaa kädessään), tai sitten jo lajin handlaava. Leiri toimii monen tasoiselle!

 

DSC_3102.jpg

DSC_3084-4-side.jpg

IMG_0463-3.jpg

DSC_9905-2-side.jpg

DSC_1886.jpg

 

Tutustuin Asenne surfin ihastuttavaan porukkaan kuutisen vuotta sitten. Tehtiin ensin yhteistyötä, sittemmin meistä tuli keskenään hyviä kavereita. Tämä Balilta käsin toimiva, vaatteita, asusteita ja surffilautoja kauppaava suomalainen brändi järjestää surffileirejä yhteistyössä saksalaisen Kima surfin kanssa. Surffileireille pääsee Kiman kautta ympäri vuoden, mutta mikäli haluat suomalaiseen seuraan, kannattaa buukata leiri Asenne surfin kautta (täältä). Asenteen surffileirejä järjestetään marraskuisin Balin Canggussa, tänä vuonna suuren kysynnän vuoksi kaksi peräkkäin! 

Leiriin kuuluu majoitus Green Room -hotellissa (kuvia postauksessa), aamiainen ja surffaus – lennot ostetaan itse. Majoitusvaihtoehtoina on kahden hengen huoneet ja dormi. Mitä aikaisemmin varaat, sitä edullisempi leiri on. Sama pätee tietysti myös lentoihin. 

Päiväohjelma koostuu aamusurffeista, iltapäiväsurffeista sekä kahden session pidemmistä päiväretkistä (välissä lounas).Yhdelle sessiolle mahtuu aina 6-10 henkeä. Ideana on varata päivälle aina yksi aamu- ja yksi iltapäiväsessio, tai vaihtoehtoisesti päiväreissu. Toki omaa kehoa pitää kuunnella, välillä on hyvä pitää lepopäiviäkin. Surffispotteja on ympäri Balia ja ne ovat vaikeusasteeltaan 1-5 tähden välillä. 

Mikä parasta leirillä, sinun ei tarvitse selvittää mitään (tuulia, aallon korkeuksia, lasku-/nousuvesiä tms), kaikki tehdään puolestasi. Riittää kun buukkaat tunnit ja olet laudan kanssa valmiina hotellin edessä tiettynä kellonaikana. 

Myös lautaa voi vaihdella leirin aikana. Itse siirryin aina muutaman päivän välein pienempään! 

Jokaisella sessiolla on mukana 2-4 paikallista opettajaa (ihania tyyppejä!!), jotka tulevat veteen mukaan. Opettajilta voi kysyä mitä tahansa, he ovat hyviä antamaan rakentavaa palautetta. He kertovat millaisiin paikkoihin taitosi riittävät ja millaisia spotteja juuri sinun kannattaisi kokeilla! 

Surffauksen lisäksi pidetään videoanalyyseja ja teoriaopetusta. Joka päivä tietyillä spoteilla on mukana videokuvaaja (merkitty ohjelmaan), jonka materiaali käydään yhdessä läpi kolmena iltana viikossa. Videolta on helppo oppia esim asennosta, ajoituksesta yms. Helpottaa suunnattomasti kehittymistä ja virhestä oppimista kun näkee tilanteen videolta! Teoriatunneilla taas kerrataan mm. väistämissääntöjä, tekniikkaa ja kääntymistä. 

Leirin päätteeksi järjestettiin Balin surffileirien väliset surffikisat, joihin osallistuminen oli täysin vapaaehtoista. 

 

DSC_3114-side.jpg

DSC_9913.jpg

DSC_8319-side.jpg

DSC_0257.jpg

DSC_8008.jpg

 

Viime marraskuu oli toinen kertani samalla leirillä. Suurin osa meidän leirillä olleista ei ollut koskaan aikaisemmin surffannut. He aloittivat leirin kolmen päivän intensiivikurssilla, jossa harjoiteltiin perusjuttuja ja käytiin läpi kaikki olennainen. 

Tälläkin kertaa tutustuin mitä mahtavimpiin ihmisiin. Osa oli juuri päässyt lukiosta, osalla oli jo aikuisia lapsia – mutta kaikki samanhenkisiä ja surffita kiinnostuneita. Kaksi viikkoa meni hetkessä. Surffauksen ohessa käytiin porukalla lounailla ja illallisilla, hieronnoissa, joogassa, päiväretkillä (esim Uluwatussa ja Ubudissa) ja laskemassa jokea. 

Tuntuu, että opin uusimmalla leirilläni surffauksesta ihan hurjasti. Hahmotin selvemmin kokonaiskuvaa ja opin kääntymään teräväkärkisellä laudallani. Tuntuu, että palo lajiin vaan kasvaa kasvamistaan.

 

DSC_3101-3.jpg

DSC_4102.jpg

DSC_5027.jpg

DSC_5983.jpg

DSC_2832-side.jpg

 

DSC_7869-3.jpg

DSC_8721-2.jpg

 

Canggu, jossa Asenteen surffileiri järjestetään, on ehkäpä suosikkipaikkani koko Balilla. Täältä löytyy Balin parhaat kahvilat, ravintolat ja illanviettopaikat (vinkkipostaukset täällä ja täällä). Kylä on sopivan rauhallinen. Paljon samanhenkisiä turisteja, trendikkäitä putiikkeja, ihania kasvisravintoloita ja leppoisia baareja. Ja niin mielettömät auringonlaskut! 

 

xx Sara

2 Comments
  • Bluebirddd
    Posted at 03:46h, 12 February

    Surffaaminen on niin siistiä! Pääsin muutama vuosi sitten kokeilemaan lajia ekan kerran ja se vei heti mennessään, vaikken muuten mikään vesipeto olekaan. Sen jälkeen on tullut tehtyä muutamia surffireissuja, mutta pitkien taukojen takia tuntuu, ettei oikein pääse kehittymään ja toisaalta mulle riittää nyt sekin, että pääsee aina silloin tällöin laudalle.
    Upeita kuvia Balilta! Sinne voisin ehdottomasti joskus lähteä surffaamaan. Oletko oppinut surffaamaan aallon viertä? Ja tuntuuko, että lautailusta on ollut hyötyä surffaamisen opettelussa? Minne haluaisit seuraavaksi surffaamaan:)?

    • saratickle
      Posted at 06:34h, 12 February

      Mulla oli tuo ihan sama. Kun tauot on liian pitkiä, tuntuu että joutuu aina aloittamaan samasta pisteestä, eikä oikein pääse kehittymään. Ja siksi olinkin niin fiiliksissä kahden viikon intensiivikurssista!

      Uusimmalla leirilläni opin paremmin kääntymään ja ns surffaamaan sivuun aallon “puolivälissä”. Koen, että lumilautailun hyödyt tulevat surffauksessa esiin vasta aloitteluvaiheen jälkeen, siinä vaiheessa kun aletaan temppuilemaan jne. 

      Mä pidän Balin campista koska täällä on niin lukematon määrä spotteja + Canggu on tunnelmaltaan ja ravintolatarjonnaltaan niin mieletön. Sri Lanka kyllä kiinnostaisi, mutta veikkaan tulevani Balille vielä ensi syksynä 🙂