Grillijuhlat Teurastamolla

*Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket

 

K-Citymarket heitti minulle haasteen: järjestä grillikekkerit.

Ei ihan helpoin haaste, minulta kun uupuu se grilli ja oikeastaan ne grillaustaidotkin, haha. Onneksi tänä päivänä kaikkea ei tarvitse omistaa ja ehkäpä näin 29-vuotiaana grillaamaankin olisi ihan hyvä oppia. Otin haasteen vastaan!

Päätin järkätä kesäiset kekkerit Teurastamon yleisellä grillipaikalla, jossa ollaan grilli-iltoja useampinakin kesinä vietetty (huom, minä en ole grillannut). Täältä löytyy kaksi grillauspistettä, omat hiilet vaan mukaan! Tänä kesänä Teurastamon grillauspaikkaa on uudistettu ja alueelta löytyy huimasti enemmän pöytiä kuin aikaisempina vuosina. Sateisena kelinä voi valita paikan katoksen alta 🙂

Kutsuin koolle kasan ystäviäni eri kaveriporukoista – rakastan tutustuttaa ystäviäni yhteen! Osaa tyypeistä en ollut nähnyt pitkään aikaan, miten kiva oli kokoontua saman pöydän ääreen nauttimaan grilliherkuista.

 

Grillatut lohivartaat // Timjamiperunat // Yrttihummus

 

Grillijuhlien antimet löytyivät K-ruoka reseptipankista. Paikka on hyvinkin tuttu, käytän kyseisiä reseptejä arjen ruoanlaitossa paljon. Hausta pystyy rajaamaan halutut pääraaka-aineet, sesongin tai teeman. Tällä kertaa teemana oli tietysti grillaus.

Ette arvaa kuinka monta herkullista reseptiä lävähti ruudulle kun rajasin haun “kasvis”, “kala” ja “grillaus”. Vesi nousi kielelle etenkin kun bongasin Grillatut halloumi-vesimelonivartaat ja Kinuskiset raparperi-mansikkaritarit.

Lupasin itselleni etten valitse viittä reseptiä enempää tai muuten tulee haasteita kamojen roudaamisen kanssa 😀 Jouduin tekemään todellista karsintaa. Selasin kommentteja ja vertailin reseptien tähtiä. Lopulta jäljelle jäi viisi ylivoimaista suosikkiani.

 

GRILLIJUHLAT: MENU

Grillatut lohivartaat

Timjamiperunat

Yrttihummus

Grillatut halloumi-vesimelonivartaat

Kinuskiset raparperi-mansikkaritarit

 

Grillattu munakoiso ja fetaa

 

Grillatut halloumi-vesimelonivartaat

 

Raaka-aineet kävin ostamassa Ruoholahden K-Citymarketista. Tällaisena enimmäkseen pieniä lähikauppoja kuluttavana kun sitä välillä pääsee suurempaan marketiin on olo sisään astuessa kuin lapsella Linnanmäellä. Laaja ja tasokas valikoima yllättää aina! Hedelmä- ja vihannesosasto oli pullollaan vehreitä yrttejä ja leipomon tiskiltä olisi tehnyt mieli ostaa useampi limppu (ja pulla…). Kala- ja lihatiskin myyjän kanssa heitettiin tovi huulta!

Vaikka kauppa on valtava, on se samaan aikaan myös hyvin looginen.

 

Kinuskiset raparperi-mansikkaritarit

 

Kun kyselin ruokailun jälkeen suosikkien perään en saanut yhtä selkeää vastausta. Enkä kyllä itsekään osannut valita yhtä suosikkia, kokonaisuus oli hurjan toimiva. Lohen marinadi oli ihan mieletön ja munakoisot fetalla täys kymppi! Halloumi ja vesimeloni oli raikas yhdistelmä, ja uudet perunat timjamirasvassa – nam! Köyhät ritarit oli ihan täydellinen lopetus.

Joka ikistä reseptiä kehuttiin ja sainkin illan päätteeksi jakaa kaikki reseptit koko porukan kesken!

Ja entä sitten se grillaus? Turns out, hiilloksen tekeminen ja grillaaminen oli ihan helppoa. Koulutin itseni yhdellä mokomalla youtube-videolla ja se oli oikeastaan siinä 😀 Tällaisia grillikokoontumisia lisää!

 

 

xx Sara

Tags:
,
8 Comments
 • Ari
  Posted at 17:59h, 14 July Reply

  Hei! Mistä sun ihana paita mahtaa olla?

  • Sara
   Posted at 21:50h, 14 July Reply

   Tää on Gina Tricot:sta, mutta ikää on jo useampi vuosi!

 • Roosa | SOS
  Posted at 09:48h, 15 July Reply

  Miten ihania ja kesäisiä kuvia Sara😍 Ollaan suuntaamassa pian kesän viettoon kaveriporukan kanssa mökille – TÄYTYY pistää myös näitä reseptejä testiin🤤!

  • Sara
   Posted at 09:55h, 15 July Reply

   Jee ehdottomasti! Nää on kaikki ihan täykkyjä mökkireissulle <3

   Ihanaa mökkilomaa! <3

 • Sari S
  Posted at 11:33h, 15 July Reply

  Grillaaminen hiilillä on taitolaji, siis pakko olla sillä en onnistu siinä koskaan 😂 Tungen hiiliä mielestäni oikean määrän mutta silti pitää sytyttää monen monta kertaa uudelleen ja asteet pallossa nousee just 100.. Täytyy tsekkaa toi YT video jos oppis. Ennen sitä saa Teurastamo odottaa. Mutta loistavat reseptit, kiitos. Ja toi cittarin reseptipankki pitää myös katsoa.

  • Sara
   Posted at 14:37h, 15 July Reply

   haha mä ymmärrän tuskan, mutta en tiiä, tää meni aika mutkattomasti. Teurastamon mesta on sopivan tilava, siihen saa laajalle alueelle leviteltyä hiilet ja safkat! Hiiliä kannattaa varata reilusti, meillä meni kaks 2,5kg säkkiä. Sitten vaan sytytysnestettä, tuleen, hyvää sekottelua aina välillä ja hiillos on valmis 20-30min päästä! Kantsii myös varata joku lehti tms, jolla saa pidettyä tulta yllä jos tarvii!

   Tsekkaa ihmeessä reseptipankki ja testaa nämä! Mä olin niin fiiliksissä näistä resepteistä. Menee toistoon vielä monta kertaa! 🙂

 • ida ihana
  Posted at 11:28h, 16 July Reply

  Oi, miten ihana tunnelma näissä kuvissa ja ihanilta näyttää myös teidän herkut!:) <3 Teurastamo on ihana paikka, siellä on etenkin hyvällä ilmalla ihana istuskella lounaalla. Siellä on montakin hyvää lounaspaikkaa, joissa käytiin pari kertaa viime keänä. Ja kuin ilmat nyt tästä vähän paranisi, aiotaan kyllä poikaystäväni kanssa sinne lounaalle loppuviikosta. Ehkä tuo grilailu on sitten meidän ensi kesä haaste 😉
  Mukavia kesäpäiviä toivottelee Ida
  Kotona kaupungissa -blogista

  • Sara
   Posted at 14:22h, 16 July Reply

   Miten hyvän mielen kommentti jälleen, kiitos Ida ❤ sä oot huippu! Aurinkoa!

Post A Comment
Your comment will be visible after approval