Häät: Loft-henkinen häätila

 

Tajusin tässä, että enpä ole meidän kihloista tai ensi keväänä koittavista häistä maininnut blogissa kuin korkeintaan sivulauseessa. Aihe on kovin toivottu ja ajattelinkin alkaa nyt säännöllisesti rustailemaan blogiin sisältöä meidän suunnitelmista ja häävalmisteluista. Ehkäpä näistä on hyötyä jollekin samanhenkiselle hääparille! 🙂

Startataan siitä yhdestä tärkeimmästä, eli häätilasta. Alkuun ajateltiin, että ei olla kovin vaativia tämän osalta. Että kunhan löytyy joku 130:lle sopiva loft-henkinen valoisa tila, joka ei maksa maltaita ja johon saa tuoda omat ruoat ja juomat. Nooh, voin kertoa, että näitä ei pk-seudulta ihan kauhean montaa löydy! 😀 Yritin neuvotella käyttöön ties mitä hylättyjä teollisuusmiljöitä ja  varastorakennuksia, mutta ei natsannut. Päätettiin laajentaa hakukenttää. Meidän ystävillä oli viime vuonna aivan upeat häät Billnäsin ruukissa. Miljöö ja rakennus olivat juuri sitä mitä haluttiin. Samaa ei viitsitty varata, joten tuumailtiin josko lähistöltä löytyisi meillekin sopiva tila.

Sitten törmättiin Kuparipajan Mustaan Saliin. Googlasin kaiken mitä sain irti. Tila toimii kesäisin näyttelykäytössä ja on vuokrattavissa kesäsesongin ulkopuolella yksityiskäyttöön. Kahlasin läpi hääkuvia, keskustelin stailistin kanssa, joka oli suunnitellut salissa kuvaukset ja jututin tuttuani, joka oli käynyt tilassa. Hyvin meille tyypilliseen tapaan toimittiin nopeasti. Soitin Kuparipajalle, vuokrasin tilan ja varasin viereiset hotellit hääviikonlopuksi. Tässä vaiheessa ei oltu nähty tilaa livenä, eikä itse asiassa koskaan käyty edes Fiskarsissa.

 

 

Eilen lähdettiin viimein kurkkaamaan meidän häätilaa ja vierailemaan ensimmäistä kertaa ikinä Fiskarsin ruukkikylässä. Google maps näytti 1h 20min Helsingin Kalliosta Fiskarsin ruukkiin. Kun päästiin perille kävelin kamera olalla ristiin rastiin ja pihisin intoa kuin pieni lapsi. Ruukkikylän upeita rakennuksia, vehreitä puistoja, Fiskarsinjoen päällä kulkevia siltoja ja ihastuttavia käsityömyymälöitä. Miten kaunista kaikkialla! Ollaanko me edes Suomessa?

Itse häätilassa, Kuparipajan Mustassa Salissa on tänä kesänä Onoman ilmastokriisin keskellä syntynyt NIITTY-näyttely, joka haastaa pohtimaan arjen tapoja ja uusia vastuullisempia polkuja kohti kestävämpää tulevaisuutta. Ostettiin pääsyliput näyttelyyn ja kiinnitettiin pyöreät tarrat rintaan. Astuttiin ovesta sisään käsi kädessä, silmät kiinni. Saatiin kummastuneita katseita kun avattiin kolmosella silmät. Edessä avautui korkea sali ja sen näyttävät, mustakarmiset ikkunat. Hitsi miten upea! Se oli vielä upeampi kuin kuvissa!

Häihin on palkattu somistaja ja kukkavastaava, joiden kanssa tehdään yhdessä somistussuunnitelma. Väreissä tulee todennäköisesti näkymään ainakin persikkaa ja beigeä. Itse vihkiminen tulee todennäköisesti tapahtumaan tuossa kasvihuoneen edustalla! Siinäpä kaikki mitä tässä vaiheessa tilasta tiedetään! 🙂

 

 

Postaustoiveita hääaiheista? Pistäkäähän kommentteihin jos tulee mieleen joku, josta erityisesti haluaisit kuulla! 🙂

 

xx Sara

Tags:
22 Comments
 • Mira
  Posted at 20:29h, 29 June Reply

  Eikä, niin ihana häätila 😍😍😍😍

  • Sara
   Posted at 20:34h, 29 June Reply

   hihii, no eikö oo aika täydellinen!! <3 <3

 • Laura Nordman
  Posted at 20:38h, 29 June Reply

  Aivan ihana häätila! Odotan innolla jo muitakin häihin liittyviä blogipostauksiasi! 🥰

  • Sara
   Posted at 20:42h, 29 June Reply

   Jee, miten kiva kuulla 🙂 Ihanaa tehdä näitä jos siellä puolella ollaan innoissaan!

 • iinamariiar
  Posted at 21:21h, 29 June Reply

  No mekon etsinnästä postausta ainakin! 😁

  On kyllä todella kaunis juhlatila. Tulee aivan varmasti upeat, upeat häät. ☺️

  • Sara
   Posted at 21:28h, 29 June Reply

   Jes, tästä tulee takuulla! Sen eteen en oo vielä uhrannut ihan hirveästi mitään. Pinterest-kansio toki löytyy 😉

 • Roosa Koivula
  Posted at 22:42h, 29 June Reply

  Olisi kiva kuulla budjetista, mekosta, ruoasta, maksatteko vieraiden majoituksen jne. Ihan kaikesta!<3

  • Sara
   Posted at 09:50h, 30 June Reply

   Kiitos ideoista! 🙂

 • nanna
  Posted at 14:36h, 30 June Reply

  Kaikki häihin liittyvä kiinnostaa, koska meilläkin tulossa häät 2022. Erityisesti käytännön asiat, koristelu ja budjetti. Me vielä pähkitään budjetin suhteen.

  • Sara
   Posted at 09:02h, 14 July Reply

   Jess! 🙂

 • Jere
  Posted at 18:28h, 30 June Reply

  Siis pakko tulla täälläkin fiilistelmään vielä miten ihana tila! En malta odottaa, että suunnitelmat etenee ja pääsee isommin seuraamaan tätä somessa!

  • Sara
   Posted at 09:02h, 14 July Reply

   jeee! 🙂 Ihana kuulla, kiitos Jere!

 • Anna
  Posted at 08:48h, 01 July Reply

  Ihana ❤️ Saiko tänne siis tuoda omat ruuat?

  • Sara
   Posted at 09:02h, 14 July Reply

   Sai tuoda 🙂

 • Alina
  Posted at 14:38h, 01 July Reply

  Vau, mikä paikka! Teillä tulee ihanat häät! Meillä on monet paikat kaatuneet siihen, että haluamme tanssia aamuun asti vieraiden kanssa. Tuolla sivuilla sanotaan, että juhlat saavat jatkua pidempään, ilmeisesti jossakin muussa rakennuksessa. Kiinnostaisi kovasti tietää, miten te järjestätte “jatkobileet” vai onko tällaista suunnitelmana 🙂

  • Sara
   Posted at 09:09h, 14 July Reply

   Moikka! Kiitos 🙂 Täällä saa juhlia kahteen asti, mutta meillä juhlat alkaa aika ajoissa kun vihkiminen tapahtuu samassa tilassa!

 • Torey
  Posted at 18:23h, 01 July Reply

  Ihanan näköinen paikka! Ja siis tuo kasvihuoneen edusta on aivan täydellinen vihkimiseen! 😍

  Odotan lisää häiden valmistelusta kertovia postauksia!

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2020/07/01/nahda-itsensa-hyvana/

  • Sara
   Posted at 09:09h, 14 July Reply

   jeee! 🙂

 • Laura Linnea
  Posted at 19:43h, 01 July Reply

  Upea paikka, tosta saa niiiin kauniin ja teidän näkösen kun raamit on jo noin upeat 😍

  Mua kiinnostais kuulla häistä kaikki! Haha. Erityisesti budjetti eriteltynä, hääleikit ja ohjelma: mitä haluatte, mitä ette, miten päätitte vieraslistan (kutsutaanko lapset, entä avecit). Nuo ainakin ekana tulee mieleen!

  Vihitäänkö teidät kirkossa vai muualla? 🙂

  • Sara
   Posted at 09:10h, 14 July Reply

   Voi kiitos 🙂 Ja kiitos kirjoitusvinkeistä! Meidät vihitään tuossa lasikopin edustalla 🙂

 • xod
  Posted at 12:12h, 05 July Reply

  Upea tila, teidän häistä tulee ihanat!! Muakin kiinnostaa ihan kaikki häihin liittyvä!! Koristelut, budjetti, ruuat, mekko, ihan kaikki! Kiinnostaa myös maksatte vieraille hotellin vai he itse? Itse kun olen myös miettinyt tämän tyylisiä häitä vähän ns. kauempana kaikesta niin tuo pohdituttaa

  • Sara
   Posted at 09:11h, 14 July Reply

   Mahtavaa, kiitos postausvinkeistä 🙂 Järkätään bussikuljetus Helsingistä ja paikalle saa halutessaan jäädä myös osa vieraista yöksi!

Post A Comment
Your comment will be visible after approval